Min nyttiga kycklinggryta
Vilken rivstart på det nya året. Efter julens dignande buffeter, nyårsaftons lyxmiddag och nyårsdagens pizzafrosseri är det skönt att stoppa i sig något lättare och fräschare. Vi kickstartade med min nyttiga kycklinggryta. En kycklinggryta med mycket fräscha, goda smaker som gifter sig fint i munnen och efterlämnar en skön mättnadskänsla. Att den dessutom är billig gör inte saken sämre så här i januari, årets fattigaste månad.
Jag har lagat min gryta i Crock Pot. Tycker det är ett bekvämt sätt att laga mat på, bevarar nyttigheterna i maten och ger djupare smak. Självklart går det lika bra att göra kycklinggrytan på spisen ifall man vill det. Låt då puttra ca 15-20 minuter.
Den här gången skippade jag oliverna. Se receptet som en baseline att utgå från. Lägg till och dra ifrån bäst ni vill. Men glöm inte de goda kryddorna!
Magisk kycklinggryta i Crock Pot, 4 port
1 grillad kyckling
2 msk olivolja
1 skivad röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika i skivor
1 apelsin, finrivet skal och saft
1.5 dl kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
25 g strimlade soltorkade tomater
1 msk hackad färsk timjan
50 g kalamataoliver
Salt, peppar
Ris till servering
Rensa kycklingen och dela i mindre bitar. Fräs paprika, vitlök och rödlök i olja i din Crock Pot-gryta eller i stekpanna på spisen. Ställ tillbaka på tillagningsenheten. Lägg i kycklingen i grytan. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft, buljong, krossade tomater, salt och peppar och rör om väl. Låt gå 4 timmar på låg värme. Tillsätt oliver och hackad timjan innan servering och smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan. Servera med ris eller andra gryn.
Senaste kommentarer