Min nyttiga kycklinggryta

Dags att laga min nyttiga kycklinggryta i Crock Pot
Dags att laga min nyttiga kycklinggryta i Crock Pot

Vilken rivstart på det nya året. Efter julens dignande buffeter, nyårsaftons lyxmiddag och nyårsdagens pizzafrosseri är det skönt att stoppa i sig något lättare och fräschare. Vi kickstartade med min nyttiga kycklinggryta. En kycklinggryta med mycket fräscha, goda smaker som gifter sig fint i munnen och efterlämnar en skön mättnadskänsla. Att den dessutom är billig gör inte saken sämre så här i januari, årets fattigaste månad.

Grytan är färdig att serveras!
Grytan är färdig att serveras!

Jag har lagat min gryta i Crock Pot. Tycker det är ett bekvämt sätt att laga mat på, bevarar nyttigheterna i maten och ger djupare smak. Självklart går det lika bra att göra kycklinggrytan på spisen ifall man vill det. Låt då puttra ca 15-20 minuter.

Gör en stor omgång och frys in. Perfekt food prep!
Gör en stor omgång och frys in. Perfekt food prep!

Den här gången skippade jag oliverna. Se receptet som en baseline att utgå från. Lägg till och dra ifrån bäst ni vill. Men glöm inte de goda kryddorna!

Magisk kycklinggryta i Crock Pot, 4 port

1 grillad kyckling
2 msk olivolja
1 skivad röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika i skivor
1 apelsin, finrivet skal och saft
1.5 dl kycklingbuljong
1 burk krossade tomater
25 g strimlade soltorkade tomater
1 msk hackad färsk timjan
50 g kalamataoliver
Salt, peppar
Ris till servering

Rensa kycklingen och dela i mindre bitar. Fräs paprika, vitlök och rödlök i olja i din Crock Pot-gryta eller i stekpanna på spisen. Ställ tillbaka på tillagningsenheten. Lägg i kycklingen i grytan. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft, buljong, krossade tomater, salt och peppar och rör om väl. Låt gå 4 timmar på låg värme. Tillsätt oliver och hackad timjan innan servering och smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan. Servera med ris eller andra gryn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *