Klassiskt, stilrent eller orientaliskt

Nu är det jul igen, nu är det jul igen… Har jag blivit tokig? Visst, hösten är på intåg, men nu får jag lugna ner mig lite. Det är ett bra tag innan det är dags för jul. 3 månader ungefär är det kvar till barnens (och många vuxnas) höjdpunkt på året. Men idag har jag varit och spanat in de trender som råder inför julen 2012. Det var ICA Maxi som bjöd in på glöggmingel deluxe där de visade upp sitt vinter- och julsortiment.

De hade byggt upp de tre dominerande stilarna som kommer att gälla i år. Det traditionellt klassiska, det moderna och stilrena samt det orientaliska. Jag är helt klart den traditionella typen även om jag skarpt gillade både den moderna och den orientaliska julen enligt ICA.

Vilket enormt utbud av julattiraljer. Mängder av olika dekorationer som man kan julstajla sitt hem med, men även många praktiska och användbara prylar som bakformar, burkar, etc. Vi reser alltid till fjällen över jul så vi julpyntar inte särskilt mycket hemma hos oss. Tyvärr tycker jag. Julen är ju så mysig. Men ljusstakar, gran, dukar, julgardiner och barnens egengjorda tingeltangel försöker vi ändå sprida ut i huset. Lite julkänsla måste man ha trots allt. Speciellt ljus, elektriska som levande, är viktigt för mig. Vintern är så mörk och ljus sprider glädje både i huset och inombords.

Förutom inspiration bjöds vi på en fantastisk julbuffé. Jag börjar bli bortskämd med goda luncher. Det bjöds på vörtbröd och hårdbröd och någon sorts smaksatt smör till detta, rimmad laxcocktail, vispad ädelost med rostade pinjenötter och purjolökost, kycklingleverpastej med valnöt och fikonkompott, örtgrilljerad skinka med kall grönkålssallad, chevrécheesecake med räkor, kallskuret (skinkor och korvar) med stjärnanispicklad kålrabbi och till dessert päron med mandelskum samt pepparkakor. Maten var bara sååå god. Jag tog om flera gånger. Mest åt jag av vörtlimpan och på denna la jag massor av skinka och grönskålssallad, leverpastejen på knäcke, laxen såklart samt efterrätten!! MUMS!

Jag frågade kocken efter recept men det fanns tyvärr inte ännu. De visste vad de hade haft i men kunde inte specificera några mängder tyvärr. Jag blev dock lovad att ett recepthäfte kommer att komma ut, så småningom. Vi har alltså något att se fram emot!

Även från detta event fick jag hem en trevlig goodiebag. Den innehöll en kakburk, ett förkläde, pepparkaksformar, julte och juletiketter. Bra start inför julen!

Jag tackar för ett trevligt event i min fina tunika från Plain Vanilla!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Fröken M skriver:

    åh, jag ÄLSKAR julen – och ALLT som har med den att göra 🙂

  2. Fröken M skriver:

    haha !!! jag håller med dig !!
    Den där stunden efter läggdags när all blir tyst och stilla är OSLAGBAR !! 😉
    Ha en skön dag !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.