Det färdiga chokladhuset

Det färdiga chokladhuset

Det färdiga chokladhuset

Det färdiga chokladhuset

Ett hus gjort helt i choklad – mums på julgransplundringen!

Som jag berättade drog chokladhustrenden över Sverige under 2014 och i år spås ännu fler chokladhus se dagens ljus. Fler och fler överger pepparkakshuset och satsar istället på chokladhus. Husen kan självklart göras hur avancerade som helst, bara fantasin sätter gränser. Självklart hängde jag och barnen på trenden i år och här är det färdiga chokladhuset.

Det färdiga chokladhuset

Bara fantasin sätter gränser för vad man kan skapa

Enligt instruktionerna ska det vara jättelätt att göra ett chokladhus. Nja, jättelätt är väl att ta i. Det var ganska svårt och väldigt kladdigt men roligt hade vi! Ett tips är att värma chokladkakorna en liten stund i micron innan man skär ut från dom så håller de ihop lättare. Vi dekorerade det färdiga huset med Non stop, mini marshmallows och florsocker. Kristyr hade också varit läckert, kanske kan jag ordna till det i efterhand om jag hinner.

Det färdiga huset

Kanske inte det vackraste huset, men roligt hade vi!

Jag kommer helt klart att göra chokladhus nästa år igen tillsammans med barnen. Nu vet vi hur det går till så nästa gång kommer det gå som en dans. Lycka till med ert bygge!!!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *