Pepparkakshus eller chokladhus

Pepparkakshus eller chokladhus?

Pepparkakshus eller chokladhus?

Jag har som tradition att göra ett pepparkakshus tillsammans med barnen. Eller göra och göra. Det blir oftast så att jag köper ett paket med delar och sedan monterar jag huset och barnen dekorerar. Det är ett mycket uppskattat inslag varje år. Även i år hade jag tänkt att göra ett pepparkakshus. Delarna och Non stop ligger och väntar på oss, men helt ärligt har vi inte haft en enda minut över… Det är full rulle med jobb, skola, fritidsaktiviteter, avslutningar, tävlingar, turneringar, matlagning, handla inför jul etc etc. Men vad gäller egentligen, pepparkakshus eller chokladhus?

6 chokladkakor, Noblesse, Non stop och florsocker - bra bas för ett chokladhusbygge

6 chokladkakor, Noblesse, Non stop och florsocker – bra bas för ett chokladhusbygge

Under 2014 drog chokladhustrenden över Sverige. I sociala medier laddade julpysslande svenskar upp bilder på sina chokladhus, lokala matbutiker filmade sina egna chokladhusbyggen och massa kändisar testade chokladhusbyggande som årets julpyssel. I år spås chokladhustrenden nå nya höjder och själva hänger vi såklart på.

Enkla instruktioner för att göra ett chokladhus

Enkla instruktioner för att göra ett chokladhus

Det är enligt instruktionerna enkelt att göra sitt eget chokladhus. Man sätter bara samman vanliga chokladkakor med smält choklad och pimpar till dessa med Non stop och florsocker. Lätt som en plätt! Det som behövs är sex Marabou Chokladkakor, en ask Noblesse, en påse Non Stop, florsocker och allt annat ätbart pynt du kan tänka dig. Man kan ta ut svängarna när man är van och därmed sätta sin personliga prägel på huset eller skapa något helt nytt.

Filippa som hänger mycket på Youtube vet precis hur vi ska gå till väga och barnen är riktigt peppade. Återkommer såklart med vårt färdiga resultat!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Fröken M skriver:

  Men åh va kul och GOTT !
  Bara att slippa limma med smält, brännhett socker är ju kanon !
  ( C tappade en del av vårt pepparkakshus i golvet så det gick i tusen bitar när han brände sig på sockret så vårt hus har bara 3 väggar )
  Men viggo är nöjd och det är ju huvudsaken.
  Nästa år blir det dock chokladhus istället !! ( Men det kommer man ju vilja äta upp på en gång… )
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *