Det ska vara enkelt

Tandstatus har blivit en allt tydligare klassfråga. Tyvärr är den bistra sanningen att det är en hel del människor i dagens samhälle som inte har råd att gå till tandläkaren fast de såväl skulle behöva. Pengarna kanske måste läggas på annat som mat och husrum som behövs för att överleva dagen.

Att ha en ren och fräsch mun som doftar gott är viktigt för mig. Jag borstar tänderna med flourtandkräm två gånger om dagen och försöker verkligen få in vanan att använda tandtråd, munskölj och mellanrumsborste även om det blir mer sporadiskt tyvärr. En bit sockerfritt tuggummi tar jag gärna efter att jag har ätit, inte minst för den goda smakens skull. Lyckligt nog är läget just nu att jag har råd att gå till tandläkaren om jag skulle behöva, men det innebär inte att jag tänker slarva med rengöringen. Tvärtom, går det att förebygga tandläkarbesök tar jag varje chans jag kan.

Håll munnen ren och fräsch med produkter från TePe

Det ska vara enkelt att ha en ren och fräsch mun. Det tycker som tur är även munhygienföretaget TePe som har många smarta produkter i sitt sortiment.

Test av EasyPick från TePe

Jag har testat nyheten EasyPick som ska göra det enkelt att göra rent mellan tänderna. EasyPick avlägsnar bakteriebeläggningar och matrester och passar såväl små som stora tandmellanrum då den kommer i två olika storlekar. Ett ficketui medföljer så att man lätt kan ha en nära till hands i handväskan, ryggsäcken, bakfickan eller var man nu har sina prylar.

Jag tycker EasyPick är väldigt lätt att använda. Skaftet är greppvänligt, den har mjuka slikonlameller som rengör bra och känns behaglig mot både tänder och tandkött. Den är flexibel och böjbar vilket innebär att man även lätt kommer åt även vid de bakre tänderna. Perfekt som komplement till tandtråden!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *