Resan till solen

Sunwing Waterworld Makadi Beach

Jag och familjen försöker varje höst/vinter att lämna det gråa och trista Sverige och insupa d-vitamin, värme och ljus på varmare breddgrader. Vi har i princip åkt till Thailand vartannat år och Egypten vartannat år. När vi åker till Thailand reser vi reguljärt och lägger upp rutt, bokar hotell etc själva. När vi åker till Egypten åker vi charter, går all-in med familjeanläggning, barnklubb, all-inclusive – ja rubbet ni vet! Det här året gick färden till Egypten och faktiskt samma resort som vi bodde på sistSunwing Waterworld Resort Makadi Beach.

RainfortressEtt av poolområdenTid för avkopplingHotellet har ett fantastiskt vattenland med fem olika pooler och vattenrutschbanor, 15-20 stycken olika.

Stranden vid hotelletKorallrev precis vid strandkantenNedgrävda i sandenDen vita stranden, som ligger precis vid hotellet, är helt magisk med de bästa korallreven precis vid vattenbrynet. Bara att simma ut och du upptäcker fiskarnas och korallernas magiska värld.

En underbar grill-lunchVåfflor och pannkakor till mellis varje dagSlurp!Vrålhungrig!Maten håller hög klass. Det finns tre bufférestauranger, tio a la carte-restauranger plus ett par snacks-restauranger, flera olika barer för dryck och allt är såklart gratis och tillgängligt i princip dygnet runt.

Stora fina familjerumFamiljerummen är stora och rymliga och extra plus för den härliga altanen.

Indiantema på MinilandTeen IdolDet finns mängder av ordnade aktiviteter med skandinaviskpratande personal för barn i olika åldrar (barnklubb för 3-7 år och teen-club för 8 år och uppåt). Det är olika shower varje kväll – flera stycken per kväll och anpassade efter ålder på tänkt publik.

Stort välutrustat gymFotbollsplanSimtur i poolenDet finns gott om träningsmöjligheter både för vuxna och barn. Det erbjuds ett ganska stort utbud av SATS-klasser (allt från crosstraining till yoga), det finns ett välutrustat gym, fotbollsplan och tennisplan, vattengympa, man kan ta en simtur i någon av poolerna och varför inte ta en löptur på stranden?!

Utflykt på en semi u-båtFisk-spaning under havsytanDet finns gratis bussar in till ”stan” om man skulle känna för att lämna resorten. Det finns också ett bra utbud på utflykter man kan köpa till om man skulle vilja se lite mer av Egypten och vad landet har att erbjuda.

Personalen, både Vings egen och hotellets, håller hög klass och har allt som oftast ett leende på läpparna!

Med andra ord det perfekta resmålet för föräldrar med barn, oavsett ålder!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Åh vad mysigt! Blir sugen att åka dit 🙂 kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *