Doftar som nybakat bröd

Doftar som nybakat bröd

Doftar som nybakat bröd

Just nu går jag omkring och doftar som nybakat bröd. Inte vilket bröd som helst heller utan mer exakt som signaturbrödet Grand Blanc från Bageriet Gateau. Som jag skrev om häromdagen har Gateau tagit fram parfymen Eau de Gateau som har just doften av detta fantastiska bröd. Parfymen har tagits fram i en begränsad upplaga som provkollektion.

Grand Blanc från Gateau, både i form av bröd och parfym.

Grand Blanc från Gateau, både i form av bröd och parfym.

Brödet är helt galet gott. Tänk att ett bröd kan ha sådana utvecklade goda smaker. Det är verkligen skillnad på bröd och bröd! Grand Blanc är gräddat i stenugn och innehåller en blandning av råg och vete. Det ger ett mjukt, lätt segt inre och en knaprig, god yta. Smaken är lätt syrlig då det är ett surdegsbröd. Bäst är brödet givetvis alldeles färskt och nybakat men förvarar man det på rätt sätt kan man ha det liggandes framme några dagar och ändå behålla sin kvalitet.

Parfymen Eau de Gateau

Parfymen Eau de Gateau

Parfymen då, hur är den? Min man och mina två barn studsade tillbaka när de fick lukta på mig. De sa alla tre oberoende av varandra att jag luktade äckligt 🙂 Hahahaha. Gott luktar det kanske inte men äckligt?! Nej, så farligt är det inte men det är inte en doft jag skulle bära som parfym.  Det är dock verkligen en snackis som kommer sätta Gateau på kartan i folks medvetande. Själv tycker jag det räcker med att låta brödet tala för sig själv. Och det gör brödet från Gateau. Ett riktigt hantverk. Det borde vara gott nog!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *