Downhill cykling – eller inte…

20130716-174057.jpg

Idag var det dags! Downhill-cykling stod på schemat för hela familjen. Skyddsutrustning och cyklar var utprovade och hyran betald, liftkort köpta. Halv tio hängde vi på låset till uthyrningen för att hämta våra cyklar. Alla taggade till tusen! Vi började vid barnområdet. Det var en liten skogsstig med några enkla broar och små hinder samt tre ”gupp-banor” med varierande svårighetsgrad. Ingen lift utan man fick dra upp cykeln för den inte alltför branta lilla barnbacken.

Solen strålade från en klarblå himmel och det var drygt 20 grader varmt. Vi hade mycket skydd på oss så det första som hände var att barnen började klaga på att det var för varmt… Sedan skulle vi börja åka. Gustaf, som normalt sett har en 16-tums cykel med fotbroms, skulle nu för första gången cykla på en 20-tums cykel med enbart handbromsar. Ingen av barnen hade någonsin förut testat en downhill-cykel som skiljer sig en hel del från vanliga cyklar. Bra förutsättningar?! Njaaae…..

Den första av barnen som gav upp var Gustaf. Efter två åk i lilla gupp-banan vägrade han att sätta sig på cykeln mer. Vi försökte och försökte men han vägrade. Bara att till slut kapitulera… Mattias tog med Filippa på en introduktion uppe på toppen och cykelåkning ned på den allra lättaste leden. Eftersom jag inte kunde lämna Gustaf ensam var det bara för mig att glömma cyklingen. Min och Gustafs cyklar och skydd lämnades således tillbaka. Pengarna kastade i sjön med andra ord – inget betalas tillbaka.

Jag och Gustaf gick runt i området den timme som återstod fram till lunch då vi mötte upp Mattias och Filippa. Filippa hade efter mycket om och men tagit sig ned för backen men vägrade efter detta enda åk att också cykla mera.

20130716-174035.jpg

Gemensamt åt vi en lunch på Gustav Bar & Grill bestående av pannbiff med tillbehör för oss vuxna och pannkakor till barnen. Kaffe och bulle/kaka till efterrätt ingick det med. Allt smakade gudomligt!!!

Vi försökte peppa Filippa till att åka lite mer cykel men hon vägrade. Bara att kapitulera även i detta fall och lämnade tillbaka även hennes grejer. Mattias som verkligen uppskattar att få åka downhill fick fortsätta dagen på egen hand medan jag tog hand om barnen.

20130716-174118.jpg

20130716-174153.jpg

20130716-174207.jpg

Jag och barnen tog även vi liften upp till toppen. Därifrån tog vi en promenad ner för backen på utmarkerade vägar. Mitt i backen fanns en liten lekpark, Valletorget, där vi stannade och lekte en stund innan vi fortsatte resten av backen ner. Vi hann även med ett besök i lekparken innan vi lite senare mötte upp Mattias.

Nu har vi gjort oss i ordning och ska ut och äta en god middag. Imorgon väntar nya äventyr – som alltså inte blir cykling som ni säkert redan har förstått…

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *