Ecos kokosnötsvatten

För drygt ett år sedan skrev jag om några olika sorters kokosnötsvatten som jag köpt hem från USA och sedan testade. Jag hade läst mycket om vattnets nyttiga egenskaper  och var nyfiken på att testa (förespråkarna av kokosnötsvatten hävdar att det saktar ner åldrande genom att göra huden mjukare med mer ungdomlig glans. Fördelarna lär vara många, både för invärtes bruk och utvärtes. Det är en dryck med lågt fettinnehåll och till skillnad från många andra drycker helt fri från konstgjorda medel. Andra fördelar är att det är fritt från kolesterol, 99 procent fritt från fett, låg i kolhydrater och naturligt förekommande socker. Mineralinnehållet är högt av zink, selen, jod, svavel, magnesium, brom, ascorbinsyra och B-vitaminer, men innehåller även elektrolyterna kalcium, fosfor, natrium och kalium i sina naturliga former). Jag var inte så förtjust i de sorterna jag köpte hem och har därefter inte prövat igen.

Häromdagen fick jag dock hem några kokosnötsvatten av märket Ecos. Ecos är ett 100% naturligt kokosnötsvatten där kokosnötterna skördas redan vid 6 månaders ålder och sedan direkt tappas i sin förpackning klar att dricka. Ecos lagrar alltså inte kokosvattnet som många andra märken gör. De gör så för att inte smaken och näringsinnehållet ska försämras. De tillsätter inte heller någon askorbinsyra eller smakämnen utan är en 100% naturlig produkt från kokosnötpalmträdet.

Jag prövade en idag efter ett lättare träningspass, ”Back in shape”, signerat Leila Söderholm (20 minuters skön genomgång av stora delar av kroppen). Ecos kokosnötsvatten var faktiskt riktigt god. Den smakade svagt av kokosnöt vilket gav en perfekt fräschör och vattnet släckte törsten på ett bra och gott sätt. Perfekta sportdrycken. Tummen upp från mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *