Efterlängtad firre
Det rapporterades i media igår att medelhavskost med mycket frukt, grönt, baljväxter, fullkorn och fisk, minskar risken att få sämre minne och förmåga att lösa problem på äldre dar. Slutsatsen dras i en studie vid Uppsala universitet. Jag har en målsättning att vi ska äta fisk 2-3 gånger i veckan hemma men jag lyckas inte riktigt komma upp i de nivåerna även om jag och resten av familjen älskar fisk. Varför jag inte lagar till fisk oftare vet jag faktiskt inte.
Ikväll blev det i alla fall fisk. Det blev en av mig efterlängtad fisk. Min favoritfisk dessutom. Röding! Till rödingen serverade jag ugnsbakade rotsaker (rotselleri, morot, potatis och lök) och stuvad spenat. Galet gott!
Fisken tillagade jag hel i ugnen. Jag fyllde den med citronskivor och kryddade med salt och peppar. In i ugnen ca 20 min på 175 grader. De ugnsbakade rotsakerna bakades i ugn på 225 grader i ca 40 min (skala och tärna rotsakerna, ringla över olja och krydda med salt, peppar, timjan och vitlök).
Senaste kommentarer