Egen blåbärssylt

Idag blev det en snabbis till skogen igen. Jag fick det bästa sällskapet med mig. Gustaf älskar att vara ute i naturen och i friska luften och ville gärna följa med – kul!!! Nu har han inget större tålamod och tycker inte om att vara stillasittande som blåbärsplockning egentligen innebär, men vi fick härlig kvalitetsttid tillsammans med blåbärsplockning (15-20 minuter stod han ut – under den tiden stoppade han massor av bär i sin egen mun men faktiskt också en del i vår gemensamma burk), kort skogsupptäcksfärd men framför allt trevligt samtal med varandra om allt mellan himmel och jord. Det är fantastiskt vad som snurrar i huvudet på en 5-åring.

Redan i skogen frågade Gustaf mig om han fick göra blåbärssylt av blåbären han så duktigt hjälpt till att plocka. Självklart fick han det. Syltsocker hade vi hemma så det var bara att ställa sig vid spisen när vi kom hem. Gustaf var så stolt över att få vara med och göra sin första både egenplockade och egenkokade sylt. Syrran ville också hjälpa till! Vi följde receptet på lättsockrad sylt som fanns på baksidan av paketet med syltsocker.

Blåbären rensades. Sedan vägde vi gemensamt upp blåbär och syltsocker i en kastrull. Grytan ställdes på spisen. Kokades upp, skummades och fick sedan stå och puttra några minuter. Sedan hällde vi upp sylten i en ren och varm burk. Nu står sylten till sig och ivrigt väntar barnen på att få provsmaka på sin första sylt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Michan skriver:

    Vad kul, känns mycket nyttigare att göra egen sylt men det är lättare och går fortare att köpa tyvärr 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *