Egengjord hallonsylt
Varje år vid denna tid ser jag till att fylla upp kyl och frys med underbara hallon plockade vid mitt hemliga vildhallonställe i närheten av där jag bor. I veckan var jag iväg och plockade 3-4 liter som vi njöt av till frukost samt stoppade i lådor i frysen för framtida bruk. Gustaf ville också följa med. Senare samma dag tog vi varsin hink och gick iväg och plockade de härliga, solvarma bären. Gustaf var verkligen duktig och plockade för fullt. Jag föreslog att han skulle koka egengjord hallonsylt av sina bär. Det triggade honom om möjligt ännu mer.
På den korta stund vi var iväg fick han ihop ca 200 gram hallon. Av detta gjorde han lättsockrad sylt (dubbelt så mycket bär som socker). Han gjorde verkligen allt själv. Från plockning, hälla ned i kastrull, hälla på socker, sätta på spisen, röra om, desinficera syltburkar i ugn, hälla sylten i burken till att göra sin egen etikett. Visst fanns jag på plats och visade hur man skulle göra, men arbetet fick han göra själv (utom diskningen som jag skötte). Stoltare kille får man leta efter! Senare på kvällen fick han njuta av sin sylt till en god ostbricka. Sylten var jättegod så han kan verkligen vara stolt över sig själv. Jag hoppas han fick mersmak!
Senaste kommentarer