Sommarens fräschaste sallad

Sommarens fräschaste sallad
Sommarens fräschaste sallad

Så är äntligen solen och värmen tillbaka. För att stanna får man hoppas! Självklart blev det en tur med båten. Eller vi åkte inte så mycket på grund av tidsbrist, men det blev en staycation med båten på marinan. Till lunch på lördagen lagade jag till sommarens fräschaste sallad som ni verkligen måste testa. Salade niçoise. Perfekt att laga en varm, solig dag. Smidigt att laga ombord/i husvagn/husbil då rätten inte kräver ingredienser som behöver ligga i kylen (om de är oöppnade).

Vädret går inte att klaga på!
Vädret går inte att klaga på!
Salade niçoise.
Salade niçoise.

Hur gott som helst! Är det några ingredienser ni inte gillar är det bara att utesluta eller byta mot något annat. Det är även fritt fram att ta mindre av någon ingrediens och mer av någon annan. Men laga, och njut! Trevlig sommar!

Gott och vackert!
Gott och vackert!

Salade niçoise, 4 port

200 g tonfisk i olja
1 huvud romansallad
2 salladslökar
1 röd paprika
20 svarta oliver
300 g haricots verts
1 ask cocktailtomater
6 kokta potatisar
12 sardellfiléer
4 ägg
citron

Dressing:
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 msk tonfiskspad
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta

Skala och koka potatisen. Låt kallna. Lägg haricots verts i kokande vatten 2-3 minuter. Skölj sedan i iskallt vatten. Skala och skiva lök, tomat och paprika. Dela tonfisken i mindre bitar. Spar 1 msk olja från burken. Blanda ihop dressingen. Lägg upp salladsblad på ett stort fat (dela gärna i mindre bitar) och lägg på tonfisk, potatis, sardeller, haricots verts, oliver, lök, tomater, paprika och ägg. Ringla över dressingen. Servera med citronskivor.

För er som undrar, så här ser min sons sallad ut!
För er som undrar, så här ser min sons sallad ut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *