Sommarens fräschaste sallad
Så är äntligen solen och värmen tillbaka. För att stanna får man hoppas! Självklart blev det en tur med båten. Eller vi åkte inte så mycket på grund av tidsbrist, men det blev en staycation med båten på marinan. Till lunch på lördagen lagade jag till sommarens fräschaste sallad som ni verkligen måste testa. Salade niçoise. Perfekt att laga en varm, solig dag. Smidigt att laga ombord/i husvagn/husbil då rätten inte kräver ingredienser som behöver ligga i kylen (om de är oöppnade).
Hur gott som helst! Är det några ingredienser ni inte gillar är det bara att utesluta eller byta mot något annat. Det är även fritt fram att ta mindre av någon ingrediens och mer av någon annan. Men laga, och njut! Trevlig sommar!
Salade niçoise, 4 port
200 g tonfisk i olja
1 huvud romansallad
2 salladslökar
1 röd paprika
20 svarta oliver
300 g haricots verts
1 ask cocktailtomater
6 kokta potatisar
12 sardellfiléer
4 ägg
citron
Dressing:
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 msk tonfiskspad
2 msk rödvinsvinäger
5 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Skala och koka potatisen. Låt kallna. Lägg haricots verts i kokande vatten 2-3 minuter. Skölj sedan i iskallt vatten. Skala och skiva lök, tomat och paprika. Dela tonfisken i mindre bitar. Spar 1 msk olja från burken. Blanda ihop dressingen. Lägg upp salladsblad på ett stort fat (dela gärna i mindre bitar) och lägg på tonfisk, potatis, sardeller, haricots verts, oliver, lök, tomater, paprika och ägg. Ringla över dressingen. Servera med citronskivor.
Senaste kommentarer