Ekologisk gammaldags filmjölk

Det finns en produkt vi enbart köper till jul. Det är gammaldags mjölk från Arla. Den har en naturlig fetthalt som varierar över året beroende på kornas olika foder under sommaren och vintern, men ligger mellan 3.8-4.5% och passar otroligt bra till julgröten (risgrynsgröt alltså). Arla rekommenderar den även till färska bär/jordgubbar. Man kanske ska köpa hem en liter mjölk till de första svenska jordgubbarna man äter?!

Arla lanserade i förra veckan en ekologisk gammaldags filmjölk med samma naturliga fetthalt som den gammaldags mjölken. Allt fler svenska konsumenter väljer hellre fil och yoghurt som är lite fetare än de lätta produkterna. Den gammaldags filmjölken är framtagen för att möta den ökande efterfrågan på produkter med högre fetthalt.

Idag testade jag den nya filen till mellanmålet tillsammans med müsli och bär. Den var mildare och fylligare än den ”vanliga” filen, krämig och god. Den är helt klart värd att köpas fler gånger! Passar garanterat även den till jordgubbar med ev flingor eller müsli till.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.