Koreansk biff i Crock Pot
Jag har haft en riktigt fin bit flankstek i frysen bra länge nu. Det började kännas dags att ta hand om denna. Flankstek är magiskt att marinera och grilla som den är men idag var familjen sugen på asiatisk mat. Valet föll då på att laga koreansk biff i Crock Pot. Helt ärligt är detta en av de bästa rätter jag någonsin jag har gjort i min Crock Pot. Få ingredienser men ändå så smakrikt. Såsen är helt magisk och köttet bokstavligen smälter i munnen.
Hela maträtten tar mindre än fem minuter att slänga ihop innan Crock Pot tar vid. Jag väljer att bryna köttet, medan vissa menar att man helt kan skippa detta moment. Oavsett är rätten så enkelt att göra men ändå magiskt god. Helt klart en ny familjefavorit! Bättre än på en femstjärnig krog!
Koreansk biff, 4 port
1 kg flankstek
1/2 dl majsstärkelse
2 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soya
1 dl köttbuljong (ej koncentrat)
0,5 dl farinsocker (valfritt, kan också bytas ut mot ca 2 msk honung)
1 morot, finskuren i små stavar
1 hackad lök
Chiliflakes, salt och peppar
Sesamfrön och salladslök till garnering
Skär flankbiffen i smala bitar. Lägg i plastpåse. Häll i majsstärkelse. Se till att allt blandas ordentligt. Bryn i smör och olja i Crock Pot-grytan på spisen om den tål spisvärme alternativt i en stekpanna på spisen. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten eller häll ned köttet i Crock Pot.
Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, soja, köttbuljong, farinsocker, lök och smala morotsstavar. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. Rör om tills allt är blandat. Låt gå på låg värme i 4 timmar. Servera med ris och garnera med salladslök och sesamfrön.
Hej, denna koreanska biff i crockpot låter mycket god! Går det att använda nåt annat kött?
Det funkar utmärkt med lövbiff och man sparar dessutom in massor av tid!
Wow, tack för det här receptet! Så otroligt gott!
Det jag undrar är om du råkar veta kalorimängden i? Ha en trevlig kväll, det har jag här i matkoman 🙂
Nej, tyvärr… Jag räknar inte kalorier och vill inte heller göra det. Ser mer till helheten och balans på alla plan. Kram!!!
Förståeligt ☺️ Tack igen för ett kanonrecept!
Hej! Det måste väl funka med något billigare nötkött än flankstek och Lövbiff? (dyra)
Ja, om man skär det riktigt tunt så funkar det säkert!
Låg värme är det slow cooc eller låg värme under tryck Ser intressant ut
Det är låg värme på slowcook! Det är verkligen verkligen supergott!