Koreansk biff i Crock Pot

Ingredienser till Koreansk biff i Crock Pot

Ingredienser till Koreansk biff i Crock Pot

Jag har haft en riktigt fin bit flankstek i frysen bra länge nu. Det började kännas dags att ta hand om denna. Flankstek är magiskt att marinera och grilla som den är men idag var familjen sugen på asiatisk mat. Valet föll då på att laga koreansk biff i Crock Pot. Helt ärligt är detta en av de bästa rätter jag någonsin jag har gjort i min Crock Pot. Få ingredienser men ändå så smakrikt. Såsen är helt magisk och köttet bokstavligen smälter i munnen.

Jag väljer att bryna köttet medan andra menar att detta inte behövs.

Jag väljer att bryna köttet medan andra menar att detta inte behövs.

Ned med övriga ingredienser och låt gå på låg värme i 4 timmar.

Ned med övriga ingredienser och låt gå på låg värme i 4 timmar.

Hela maträtten tar mindre än fem minuter att slänga ihop innan Crock Pot tar vid. Jag väljer att bryna köttet, medan vissa menar att man helt kan skippa detta moment. Oavsett är rätten så enkelt att göra men ändå magiskt god. Helt klart en ny familjefavorit! Bättre än på en femstjärnig krog!

Koreansk biff

Koreansk biff

Bättre än på femstjärnig krog!!!

Bättre än på femstjärnig krog!!!

Koreansk biff, 4 port

1 kg flankstek
1/2 dl majsstärkelse
2 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta
1 dl japansk soya
1 dl köttbuljong (ej koncentrat)
0,5 dl farinsocker (valfritt, kan också bytas ut mot ca 2 msk honung)
1 morot, finskuren i små stavar
1 hackad lök
Chiliflakes, salt och peppar
Sesamfrön och salladslök till garnering

Skär flankbiffen i smala bitar. Lägg i plastpåse. Häll i majsstärkelse. Se till att allt blandas ordentligt. Bryn i smör och olja i Crock Pot-grytan på spisen om den tål spisvärme alternativt i en stekpanna på spisen. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten eller häll ned köttet i Crock Pot.

Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, soja, köttbuljong, farinsocker, lök och smala morotsstavar. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. Rör om tills allt är blandat. Låt gå på låg värme i 4 timmar. Servera med ris och garnera med salladslök och sesamfrön.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

9 svar

  1. Ulrika skriver:

    Hej, denna koreanska biff i crockpot låter mycket god! Går det att använda nåt annat kött?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Det funkar utmärkt med lövbiff och man sparar dessutom in massor av tid!

  3. Hanna Lennartsson skriver:

    Wow, tack för det här receptet! Så otroligt gott!
    Det jag undrar är om du råkar veta kalorimängden i? Ha en trevlig kväll, det har jag här i matkoman 🙂

  4. Jessica Sundberg skriver:

    Nej, tyvärr… Jag räknar inte kalorier och vill inte heller göra det. Ser mer till helheten och balans på alla plan. Kram!!!

  5. Hanna Lennartsson skriver:

    Förståeligt ☺️ Tack igen för ett kanonrecept!

  6. Linda skriver:

    Hej! Det måste väl funka med något billigare nötkött än flankstek och Lövbiff? (dyra)

  7. Jessica Sundberg skriver:

    Ja, om man skär det riktigt tunt så funkar det säkert!

  8. Dag skriver:

    Låg värme är det slow cooc eller låg värme under tryck Ser intressant ut

  9. Jessica Sundberg skriver:

    Det är låg värme på slowcook! Det är verkligen verkligen supergott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *