Ekologisk, nyckelhålsmärkt Granola från Garant

Ekologisk nyckelhålsmärkt Granola från Garant.

Ekologisk nyckelhålsmärkt Granola från Garant.

Så här på hösten kommer det ut massor av produktnyheter i våra mataffärer. En produkt som precis har landat i butik för en godare och hälsosammare höst är ekologisk och nyckelhålsmärkt granola från Garant. Granolan kommer i två smaker, en med Quinoa & Kokos, en med Kakao & Jordgubb. Det är tillsatt rörsocker till produkten men den totala sockermängden är under kravet för nyckelhål (de har 10g resp 11g socker per 100g produkt). Granolan är gjord på ekologisk solrosolja och är därmed fri från palmolja. Jag älskar granola och har efterfrågat en ekologisk och nyckelhålsmärkt produkt och nu finns det alltså lättillgängligt på Willys, Hemköp och i flertalet Tempo-butiker.

Det bästa med granola är att det är så knaprigt och krispigt. Smakerna kommer liksom fram på ett helt annat sätt än i en vanlig müsli. Sedan är granolan lite söt och därmed extra god också. Granola passar riktigt bra att strö över till exempel yoghurt, fil, kvarg och chiapudding. Toppa även med färska eller tinade bär eller frukt. Eller varför inte som huvudingrediens i raw food-bollar tillsammans med torkade fikon och torkade aprikoser eller istället för havregryn och socker i en smulpaj!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Klara skriver:

    oj, dem har jag inte sett i affären! ser mycket spännande ut, speciellt den med quinoa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *