Ekologiska chokladkakor från Green & Black’s

Spännande paket!

Spännande paket!

Ekologiska chokladkakor från Green & Black's

Ekologiska chokladkakor från Green & Black’s

(varuprov) Jag försöker verkligen tänka på att handla ekologiskt och närodlat vad gäller mat, kläder, rengöringsprodukter, smink och hudvård etc. Jag har lång väg kvar. Ofta får tyvärr plånboken styra. Hittar jag bra ekologiska grejer är jag absolut villig att betala de extra kronorna. Till exempel ekologiska chokladkakor från Green & Black’s. En bit choklad till kaffet efter maten är något jag alltid unnar mig. Här betalar jag gärna för att få något riktigt bra.

Green & Black är ett brittiskt varumärke där Green står för etisk produktion och hållbarhet medan Black står för intensiv smak, god kvalitet och livsstil. Varumärket tillverkar sin choklad av etiskt odlad ekologisk kakao som är fairtrademärkt och till största del kommer från Dominikanska Republiken. Inga konstgjorda gödningsmedel eller bekämpningsmedel används vid tillverkningen.

Chokladkakorna kommer i 10 varianter och har olika kakaohalt

Chokladkakorna kommer i 10 varianter och har olika kakaohalt

Chokladkakorna kommer i 10 varianter och har olika kakaohalt. Ljusast är den vita chokladen med ett kakaoinnehåll på 30% följt av ett antal mjölkchokladkakor på 37%. Där hittar vi smaker som havssalt, mandel och smörkola. I det mörkare segmentet finns tre stycken kakor med 60% kakaoinnehåll. Där finns smakerna havssalt, ingefära och kryddig apelsin. De två sista produkterna innehåller 70 respektive 85% kakao. Samtliga kakor är ekologiska och de med högst kakaohalt är även veganska.

Jag blir glad när jag ser dessa chokladkakor. De sticker ut med sina härliga färger och trevliga smakkombinationer. Priset känns inte orimligt högt, de väger 90 gram styck och har ett riktpris på ca 30 kr. Finns i butik från februari.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *