Ekologiska teer från Friggs

Att jag är en tedrickare kan väl inte ha undgått någon? Det finns få saker som slår upplevelsen av en varm kopp te nu när kvällarna blir mörkare och kyligare. De som känner mig vet att det inte är lönt att sätta fram en liten kopp. Det ska vara rejäla doningar! Jag föredrar vitt, grönt eller rött te men svart går också bra. Jag har ingen favoritsmak. Allra mest gillar jag fruktiga smaker, chai och citrus men klassiska som Earl grey, Breakfast tea etc går också ner. För det mesta köper jag Friggs, Lipton och Garant. I februari lanserade Friggs teer med superfrukt gjorda på enbart ekologiska råvaror. Nu utökar de sina ekologiska tesorter med en ny premiumserie.

I premiumserien ingår smakerna Matcha Citronmeliss, Ingefära Citrongräs, Kryddig Chai, Citrus, Mynta Nässlor och Äpple Kanel Hibiskus. Samtliga råvaror är ekologiska och ska både göra gott och smaka gott. Dessutom är förpackningarna 100% återvinningsbara, tekuverten samt tepåsarna är komposterbara.

Ekologiska teer från Friggs

Ekologiska teer från Friggs

Allra mest ser jag fram emot att testa Matcha Citronmeliss och Äpple/kanel/hibiskus. Matcha är en riktig superdryck tack vare sitt höga näringsinnehåll och jag har ständigt en påse hemma jag boostar mig med. När matcha tillreds på traditionellt vis blandas de finmalda tebladen direkt med varmt vatten. I Friggs Matcha Citronmeliss har man förenklat processen genom att blanda matcha med grönt te och fräsch citronmeliss i påsar för att kunna tillreda teet på vanligt sätt. Äpple/kanel/hibiskus är ett rött rooibos-te. Just äpple och kanel är en av mina favoritkombinationer och att rooibos inte innehåller något koffein tilltalar mig extra mycket. Det gör denna sort till den perfekta kvällsdrycken.

*Update: På kvällen njöt jag av en kopp varmt äpple/kanel/hibiskus-te till en nybakad äppelmuffins. Supergott!

Ser fram emot många goda, välgörande te-stunder!

Premiumserien finns i butik från v38.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lena skriver:

    Jättetrevligt med nya sorters te, men min undran är , är dessa glutenfria? och vad har vetet i vissa av era teer för funktion? / Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *