Nyttiga chokladbollar
Handen upp alla som älskar chokladbollar! Vi är många som i vår ungdom (och kanske fortfarande) tog fram en bunke och ställde oss och bakade chokladbollar med bland annat smör och socker direkt när vi kom hem från skolan. Ibland hann man inte ens rulla bollar utan mumsade i sig direkt från bunken! Chokladbollar är inte det optimala mellanmålet och inte särskilt hälsosamt i längden att äta jämt och ständigt. Men man behöver inte sluta äta chokladbollar. Ät det då och då och se till att njuta! Vill du göra nyttigare chokladbollar, prova de här utan varken smör och socker.
Det här receptet på nyttiga chokladbollar är enkla att göra och resultatet blir otroligt gott. De är till och med kanske godare än klassiska chokladbollar. Supergoda och perfekta att plocka fram när sötsuget dundrar in. Håller upp till en vecka i kylen men räcker knappast så länge. De har en rykande åtgång!
Nyttiga chokladbollar, 6 st
2 dl havregryn
1 dl Tyngre kasein chokladboll
3 st dadlar, färska och urkärnade
1 msk kakao
1/2 dl kaffe
ca 1 dl mjölk eller vatten
Kokos att rulla i
Mixa dadlarna med en handmixer. Lägg ner havregryn, kasein, dadlar och kakao i en bunke. Häll ner kaffe samt ca 1 dl mjölk eller vatten. Blanda allt noggrant. Smeten ska vara ganska lös. Sätt in bunken i kylskåpet ca 30 minuter. Forma bollar och rulla i kokos . Bollarna förvaras i kyl eller frys.
Senaste kommentarer