Nyttiga chokladbollar

Nyttiga chokladbollar
Nyttiga chokladbollar

Handen upp alla som älskar chokladbollar! Vi är många som i vår ungdom (och kanske fortfarande) tog fram en bunke och ställde oss och bakade chokladbollar med bland annat smör och socker direkt när vi kom hem från skolan. Ibland hann man inte ens rulla bollar utan mumsade i sig direkt från bunken! Chokladbollar är inte det optimala mellanmålet och inte särskilt hälsosamt i längden att äta jämt och ständigt. Men man behöver inte sluta äta chokladbollar. Ät det då och då och se till att njuta! Vill du göra nyttigare chokladbollar, prova de här utan varken smör och socker.

Perfekt när man är sugen på något riktigt gott!
Perfekt när man är sugen på något riktigt gott!

Det här receptet på nyttiga chokladbollar är enkla att göra och resultatet blir otroligt gott. De är till och med kanske godare än klassiska chokladbollar. Supergoda och perfekta att plocka fram när sötsuget dundrar in. Håller upp till en vecka i kylen men räcker knappast så länge. De har en rykande åtgång!

Nyttiga chokladbollar, 6 st

2 dl havregryn
1 dl Tyngre kasein chokladboll
3 st dadlar, färska och urkärnade
1 msk kakao
1/2 dl kaffe
ca 1 dl mjölk eller vatten
Kokos att rulla i

Mixa dadlarna med en handmixer. Lägg ner havregryn, kasein, dadlar och kakao i en bunke. Häll ner kaffe samt ca 1 dl mjölk eller vatten. Blanda allt noggrant. Smeten ska vara ganska lös. Sätt in bunken i kylskåpet ca 30 minuter. Forma bollar och rulla i kokos . Bollarna förvaras i kyl eller frys.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.