Ekologiskt eller inte

Fick frågan häromdagen om det är viktigt för mig att handla ekologiska varor. Mitt svar är ett självklart JA. Sen kom frågan om jag handlar ekologiska varor och svaret på den frågan är snarare nja eller nej. Det beror ofta helt på priset. Är det ingen större prisskillnad handlar jag den ekologiska varan men annars blir det oftast så att jag tar den billigare.

Jag har dock blivit mer och mer medveten om de ekologiska varornas fördelar och har därför börjat handla mer och mer ekologiskt och min tanke är att handla ännu mer ekologiskt framöver. Det ekologiska sortimentet breddas också allt mer och det är bra.

Till sommaren dricks det en hel del öl hemma hos oss. En kall öl varma sommarkvällar på altanen är inte dumt. Nu har Kung Markatta lanserat en KRAV-märkt ljus lager lagom till försommaren. Det är en klass II, 2.6%. Både malt och humle är ekologiskt odlat. Sen är ölen även opastöriserad för att bevara de goda smakerna. Smaken beskrivs som ”Frisk/besk ton av ruccola-sallad”.

Samtidigt lanserar Kung Markatta nya ekologiska juicer i smakerna Granatäpple, Persika & äpple, Granatäpple & fikon samt Äpple. Juicerna innehåller inget koncentrat utan varje flaska innehåller 100 % ekologiska frukter som pressats direkt efter skörd. De innehåller heller inget tillsatt socker. Låter mycket spännande!

Jag återkommer med recension när jag smakat drickorna.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mikaela skriver:

    Jag känner igen mig i din text. Och jag älskar markatta, åt nyss deras lönsirap, så god!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *