En av de första i Sverige?!

En av de bloggar jag regelbundet läser är fantastiska Tereses blogg Spark i baken, en blogg som handlar om träning, kost och välbefinnande. Den ger mig mycket bra tips och inspiration. I slutet på januari skrev Terese om Nikes nyhet Nike+ FuelBand. Nike+ FuelBand är ett högteknologiskt armband som registrerar all din fysiska aktivitet under en dag. Allt du gör registreras med hjälp av ett mätsystem, NikeFuel, och ju mer aktiv du är desto mer NikeFuel tilldelas du. Du sätter själv ett mål för dagen. Perfekt hjälpmedel för att ha koll på din vardagsmotion.

Jag tycker att bra och roliga tekniska hjälpmedel sätter extra krydda på träningen. Man får ett kvitto på sin prestation och kanske orkar ta i lite extra eller springa lite längre nästa gång. I min ägo finns både Nike+ Sensor, gps-klocka och annat smått och gott som gör träningen roligare.

När jag läste Tereses inlägg hade jag redan bokat resan till NY och jag bestämde mig på en gång att ett Nike+ FuelBand skulle jag köpa. Sagt och gjort. På Niketown slog jag till så nu är jag en av de första i Sverige som har detta band i min ägo. Jag ligger fortfarande lågt med träningen men har givetvis testat Nike+ FuelBand ändå för att kunna recensera den här på bloggen. Nike+ FuelBand visar aktuell tid, mäter steg, förbrukade kalorier och hur många Fuelpoäng man uppnått under dagen. Mätresultatet tankar man över till en applikation i sin dator, iPad, iPhone etc. Där kan man sedan bland annat se utvecklingen över tiden, få tips och tricks hur man kan prestera bättre, dela sina resultat med andra och utmana sina vänner.

Nike+ FuelBand är enkel och smidig att använda, lätt att förstå hur den fungerar, lätt att ha på sig (kräver inget pulsband då den inte är pulsbaserad) och diskret (som ett svart armband), har roliga funktioner i applikationen som man laddar över datan till. Passar perfekt för motionären som vill ha koll på sin dagliga vardagsmotion. Vill man ha ett kvitto på ren träningsprestation rekommenderar jag dock en gps-klocka eller liknande istället. Nike+ FuelBand är helt enkelt ett kul komplement i teknikdjungeln som definitivt kan sätta guldkant på träningen och bidra just till ökad vardagsmotion.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *