En nyhet i yoghurthyllan

Jag älskar sojamjölk och föredrar det framför vanlig mjölk till framför allt frukostgröten. Bästa sojamjölken är den från Alpro soya. Jag föredrar sojamjölk trots att jag varken är mjölkallergiker eller laktosintolerant. Det är smaken jag älskar!

Nu kommer Alpro soya med en yoghurt som heter Mild & Creamy och finns i smakerna naturell, vanilj och blåbär. Det är ingen yoghurt i ”vanlig” mening utan en växtbaserad variant till yoghurten, en sk yofu som finns i Alpro soyas sortiment sedan tidigare och där Mild & Creamy är en förnyad variant av denna yofu. Då den är vegetabilisk är den naturligt gluten- och laktosfri. Mild & Creamy är förpackad i en kartongförpackning med skruvkork och innehåller 750 ml. Cirkapriset är 25 kr för naturell och 29 kr för vanilj och blåbär.

Idag testade jag Alpro Mild & Creamy Vanilj som del av mitt mellanmål. Jag åt den precis som jag oftast äter vanlig yoghurt, dvs med flingor, torkad eller färsk frukt och hackade nötter. Jag tyckte den var god och smakade mer eller mindre som vilken annan vaniljyoghurt som helst (dock hade den en bismak jag inte kan sätta fingret på). Inget utöver det vanliga. Däremot reagerade jag mycket starkt på priset. 30 kr som den kostade i min butik skulle jag aldrig betala. En vanlig vaniljyoghurt kostar ca 15 kr för en liter och Mild & Creamy innehåller bara 750 ml. För mig som inte behöver specialkost kommer valet således bli lätt när jag i fortsättningen ska köpa mig vaniljyoghurt – 30 kr är rena rama rånet!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *