En sekund i taget och Spring så fort du kan

Ungdomsböcker av Sofia NordinJag har precis läst ut ungdomsböckerna En sekund i taget och Spring så fort du kan av Sofia Nordin. Två böcker i en serie av Sofia Nordin som utspelar sig i en postapokalyptisk verklighet där en hemsk feber precis tagit död på de flesta i befolkningen. Inget är som det brukar men de få människor som är kvar har fortfarande samma tankar och känslor kvar som man alltid har haft vilket skapar bekymmer.

Den första boken, En sekund i taget, handlar om Hedvig, vars hela familj dött i febern. Hon lämnar hemmet utan att veta om det finns några fler människor kvar i världen eller om hon är helt ensam. Överallt ligger döda människor och Hedvig blir mycket illa berörd. Det finns ingen el och allt är utslaget. Hon träffar inte på en enda levande människa. För att överleva beger hon sig till en gård hon känner till en bit utanför stan där det finns både djur, vedspis, brunn och det nödvändigaste som behövs för att överleva. Där skapar hon sig ett hem och ett liv men tankar, skuldkänslor och framtidstankar upptar ständigt hennes vardag.

En dag kommer en tjej till gården. Hon trodde också hon var ensam kvar. Tillsammans försöker de skapa en tillvaro mitt i den stora ovissheten. Boken handlar mycket om flickornas tankar, känslor och bryttiden mellan att vara barn och vuxen.

Spring så fort du kan är en fristående uppföljning som inte längre utgår från Hedvigs perspektiv utan från en kille som också överlevt och som heter Ante. Även hans tankar upptas av mycket skuldkänslor, att våga bli kär och ha sex och ovisshet om framtiden.

Två helt fantastiska böcker och jag hoppas verkligen det kommer ytterligare en bok i serien. Böckerna är lättlästa och språket är målande. De är väldigt spännande och man sitter som på nålar och undrar vad som kommer hända härnäst. Texten behandlar tankar och ämnen som många tonåringar av idag har och går igenom. Jag tror boken passar både tjejer och killar från 13-14 år och uppåt.

Rekommenderas starkt!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *