Hälsosamt mellanmål/dessert!

Har du ätit för mycket godsaker under sommaren men vill fortsätta njuta av god mat? Då är detta tips något för dig. Chiapudding är riktigt populärt och har väl alla hört talas om vid det här laget.

Chiafrön har blivit mycket populärt bland kostmedvetna människor under de senaste åren. Detta frö är rikt på omega-3 och protein som är lätt för kroppen att ta upp. Chiafröet är även rikt på kostfibrer, vitamin A, B, D och E. Det innehåller kraftiga antioxidanter och massor av mineraler, framför allt järn! Ett riktigt superfrö med andra ord.

Chiapudding är lika gott som det är enkelt. Passar lika bra till frukost som mellanmål eller anpassar man receptet fungerar det även som god dessert. Otroligt enkelt att göra, gott och nyttigt!

Chiapudding med färska bär

Chiapudding, 1 port

3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver

Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jhennifer skriver:

    Vilket bra tips! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *