Ugnsbakad asiatisk chilikyckling

Kyckling i marinad enligt recept från Kristin Kaspersen.

Kyckling i marinad enligt recept från Kristin Kaspersen.

Vilka ljuvliga smaker!

Vilka ljuvliga smaker!

Jag har lagat till ytterligare en maträtt från den fantastiska kokboken Good Food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin. Kycklingsallad stod på menyn. Självklart grillade jag min egen hela kyckling inspirerad av receptet Ugnsbakad kyckling med citron och örter. Jag utgick från ett av variationstipsen. Det blev därför en ugnsbakad asiatisk chilikyckling som jag serverade med färska grönsaker som isbergssallad, tomater, gurka, paprika, groddar och broccoli, dressing samt bästa tortillabröden! Kycklingen fick en fantastisk smak av tex soja, ingefära, honung och sambal oelek. En ny favorit!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *