Enkel korvmiddag

Smaskig korv till tisdagsmiddag

Smaskig korv till tisdagsmiddag

Kvällens middag blev stekt falukorv med stuvad potatis och koka grönsaker. God och lättlagad tisdagsrätt. Jag valde att steka korven i ugnen. Dels av hälsoskäl då man inte behöver något extra fett till stekningen, dels för att det är enkelt och smidigt då den sköter sig själv i ugnen. Stuvad potatis har jag aldrig lagat förut. Den var helt okej, men ingen brast ut i något WOW direkt.

Stuvad potatis, 4 port

10-12 kokta potatisar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1-2 msk smör
salt och peppar

Skala potatisen, skär den i tärningar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull. Lägg i fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Lägg i potatisen, rör om försiktigt och låt den bli genomvarm. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.