Enkelt sätt att få barn att äta

Det finns inte många barn som inte vill gå på McDonald’s, Max eller liknande och äta. Mina barn jublar högt varje gång och oftast är det mer leksaken än maten som lockar. Varför inte testa samma grepp hemma tänkte jag!

Välkommen till restaurang Flax

I helgen fick barnen gå på restaurang Flax och äta Happy Mat. På en bricka serverades det hemgjorda (ungsbakade, inte friterade) pommes stripes, grillade kycklingklubbor, dippsås, valfri dricka (barnen valde Coca Light) och morotsstavar. Självklart fick barnen en varsin leksak. Filippa fick bläckpennor i olika färger och Gustaf en studsboll.

Happy Mat

Lunchen serverades när Gustaf kom hem från sin fotbollsträning. Filippa hade under tiden hjälpt mig göra fina påsar för kyckling och pommes. När Gustaf kom hem och han fick höra att han skulle få en Happy Mat med leksak bara sprang han till matbordet. Han tvingades dock först in i duschen men jag har aldrig sett någon duscha, torka sig och klä på sig så snabbt som han gjorde. Och oj, vad de åt! Kul att se vad man med små enkla medel kan göra för att få barn extra matglada!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Smart tips 🙂 ja i V lär vi ju ses 🙂 men är i Helsingfors nu så missar allt kul inorn! Stand by ons så tänkte hinna m något om jag inte blir utkallad… Ledig i helgen! Så Loppi lördag å sönd bio ja 🙂 annars orkar / hinner jag inte så mkt! Kobbar ju heltid oxå. Så väljer det roligaste ! Ha en fin kväll! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.