Hundragraderstricket

Har ni hört talas om hundragraderstricket? Det har jag hämtat från min nya favoritbok ”Pilates – För styrka, spänst och smidighet” av Kristina Modig och Rikard Westman.

Grytvariant enligt hundragraderstricket

Hundragraderstricket tar Kristina till de dagar hon vill laga mat från grunden men samtidigt hinna med annat också, tex att träna. Principen är enkel men suverän. Man tillagar helt enkelt färska ingredienser på hundra graders värme i ugnen. Fungerar för både varmrätter och efterrätter, för både kött och vegetariskt. Det har många fördelar varav några är att det går snabbt att förbereda och sköter sig sedan självt så man hinner träna och det blir extra gott eftersom köttet blir mört och grönsakerna smakrika av långlagningen.

Man sätter helt enkelt ugnen på 100 grader, skär ingredienserna i bitar, lägger dom i en ugnssäker form, tillsätter smör, vin och kryddor, ställer in formen i ugnen, går och tränar.

Den första portionen av den goda matenJag använder mig ofta av hundragraderstricket, men sedan jag blev med Crock-Pot Slow Cooker använder jag den istället för ugnen. Principen är exakt densamma. Blev så inspirerad att jag genast satte igång och testade ett av bokens förslag. Jag testade den sk Grytvarianten som är ett av recepten som presenteras.

Jag satte på min Crock-Pot innan jag gick till jobbet och när jag kom hem var maten klar. Resultatet blev en fantastisk smakrik och god köttgryta. Dessutom riktigt hälsosam och nyttig! Till grytan serverade jag kokt potatis, hemgjord lingonsylt, senap och grönsaker. En helt fantastisk måltid! Tog två stora portioner!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *