Enkla, men fantastiskt goda middagen

Frysen hemma är full med bra matlådor till både mig och Mattias. Det innebär att vi kan laga enklare middagar ett tag framöver. Receptet till kvällens middag hittade jag på Icas mailutskick under rubriken ”Billiga veckan”. Det blev en modifierad variant av deras Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärtor. Min modifiering bestod av att jag böt ut baconet mot en stor mängd skinka, la till en hackad lök och 3 klyftor vitlök. Nyttigare, godare och mer mättande!

Maten var helt fantastiskt god! Bland det godaste jag ätit på länge! Det bästa var att trots att det inte behövdes och trots att vi tog extra stora portioner så blev det en lunchlåda till mig. Inte mig emot 🙂

Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärter, 4 port

500 g potatisgnocchi
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 pkt tärnat bacon à 140 g
200 g sockerärter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tomater

Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär champinjonerna i halvor och stek dem i matfettet. Ta upp dem. Stek baconet knaprigt. Blanda champinjoner, sockerärter och grädden med baconet och låt allt koka ett par minuter. Rör ner gnocchin. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Servera med goda grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *