Enkla, men fantastiskt goda middagen
Frysen hemma är full med bra matlådor till både mig och Mattias. Det innebär att vi kan laga enklare middagar ett tag framöver. Receptet till kvällens middag hittade jag på Icas mailutskick under rubriken ”Billiga veckan”. Det blev en modifierad variant av deras Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärtor. Min modifiering bestod av att jag böt ut baconet mot en stor mängd skinka, la till en hackad lök och 3 klyftor vitlök. Nyttigare, godare och mer mättande!
Maten var helt fantastiskt god! Bland det godaste jag ätit på länge! Det bästa var att trots att det inte behövdes och trots att vi tog extra stora portioner så blev det en lunchlåda till mig. Inte mig emot 🙂
Potatisgnocchi med bacon, svamp och sockerärter, 4 port
500 g potatisgnocchi
250 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
2 pkt tärnat bacon à 140 g
200 g sockerärter
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tomater
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär champinjonerna i halvor och stek dem i matfettet. Ta upp dem. Stek baconet knaprigt. Blanda champinjoner, sockerärter och grädden med baconet och låt allt koka ett par minuter. Rör ner gnocchin. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Servera med goda grönsaker.
Senaste kommentarer