Kryddiga kycklingfärsbiffar

Kryddiga kycklingfärsbiffar

Kryddiga kycklingfärsbiffar

Idag vill jag tipsa om de kryddiga kycklingfärsbiffar vi åt häromdagen. Magiskt goda! Förutom att de smakar fantastiskt är de också mer hälsosamma och klimatsmarta än biffar gjorda på köttfärs. Inspiration och tips hittade jag hos Ica.

Samtliga ingredienser som behövs till biffarna.

Samtliga ingredienser som behövs till biffarna.

Stek i en blandning av olja och smör.

Stek i en blandning av olja och smör.

Kryddningen har inspiration från de klassiska smakerna från mellanöstern. Komplettera gärna med ajvar och vitlökssås så är saken biff!

Maten är serverad!

Maten är serverad!

Kryddiga kycklingfärsbiffar, 5-6 biffar

500 g kycklingfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
Olja och smör till stekning

Blanda kycklingfärsen med samtliga kryddor och sambal oelek. Forma färsen med fuktade händer till 5-6 biffar beroende på hur stora du vill ha dom. Stek biffarna på båda sidor i en blandning av olja och smör i en stekpanna 7-10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.

Servera med ris eller potatisklyftor, ajvar, vitlökssås (kvarg eller matyoghurt som blandas med riven färsk vitlök efter eget smak och tycke samt salt) och en blandad sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.