Kryddiga kycklingfärsbiffar
Idag vill jag tipsa om de kryddiga kycklingfärsbiffar vi åt häromdagen. Magiskt goda! Förutom att de smakar fantastiskt är de också mer hälsosamma och klimatsmarta än biffar gjorda på köttfärs. Inspiration och tips hittade jag hos Ica.
Kryddningen har inspiration från de klassiska smakerna från mellanöstern. Komplettera gärna med ajvar och vitlökssås så är saken biff!
Kryddiga kycklingfärsbiffar, 5-6 biffar
500 g kycklingfärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
Olja och smör till stekning
Blanda kycklingfärsen med samtliga kryddor och sambal oelek. Forma färsen med fuktade händer till 5-6 biffar beroende på hur stora du vill ha dom. Stek biffarna på båda sidor i en blandning av olja och smör i en stekpanna 7-10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
Servera med ris eller potatisklyftor, ajvar, vitlökssås (kvarg eller matyoghurt som blandas med riven färsk vitlök efter eget smak och tycke samt salt) och en blandad sallad.
Senaste kommentarer