Ett grönsaksbaserat mellanmål

Ett grönsaksbaserat mellanmål

Ett grönsaksbaserat mellanmål

Jag äter minst två mellanmål per dag. Det kan vara mackor, risifrutti, fil och flingor, nyttiga bananmuffins, frukt, proteinpudding, nötter, etc. Älskar mellanmål och är ständigt på jakt efter nya spännande alternativ. I veckan fick jag hem ett grönsaksbaserat mellanmål från Kelda (produktutskick) som jag genast blev nyfiken på.

Nyheten är en kall dricksoppa gjord av olika grönsaker och frukt. Den är helt fri från tillsatt socker och finns i tre olika smaker.

Andan i halsen?

Andan i halsen?

Som en del av en lättare lunch?

Som en del av en lättare lunch?

Behöver du få i dig något snabbt?

Behöver du få i dig något snabbt?

  • Gurka, avokado, mynta, spenat, spirulina
  • Morot, mango, citron, ingefära, chili
  • Tomat, paprika, jordgubb, svartpeppar

Man dricker direkt ur flaskan och soppan är på det viset ett perfekt on-the-go mellis eller som del av en enklare lunch. I produktutskicket jag fick hem finns tips på passande tillbehör till sopporna. Dessa finns också på Keldas hemsida. Komplettera tex med dadelbollar, mini-melonsallad eller en mix av nötter och torkad frukt.

Kelda Go Soup.

Kelda Go Soup.

Sopporna smakar helt okej. Lagom smakrika, lagom söta. Passar på det viset både ung som gammal. Själv tycker jag det är lite ”mellanmjölk” över det hela. Varför inte våga lite mer?! Min största invändning är dock att jag inte tycker sopporna mättar tillräckligt. För mig är de som en något matigare juice. En rätt dyr sådan då priset för en flaska ligger runt dryga 20-lappen.

Som lunch en varm sommardag skulle jag kunna tänka mig att äta ett par soppor och komplettera med en god, matig panini eller liknande. Det tror jag skulle passa bra men som mellanmål? Inget för mig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *