Supergoda glutenfria tunnbröd

Supergoda glutenfria tunnbröd

Supergoda glutenfria tunnbröd

Vi är storkonsumenter av tunn- och wrapsbröd. Äter det till allt från vanliga smörgåsar, till tacos, fyller med ugnsbakad lax, som alternativ till korvbröd etc. Två år i rad har vi nu bakat riktigt tunnbröd till jul. Det brödet räcker dock inte hur länge som helst. Då får jag baka eget wraps- eller tunnbröd hemma i stekpanna på spisen. Jag har receptet på världens godaste wrapsbröd jag bakar om och om igen. Magiskt gott! Idag hittade jag dock ett nytt recept jag blev sugen på att testa, Glutenfria tunnbröd. Resultatet blev minst lika supergoda glutenfria tunnbröd.

Wrapsbröd, tunnbröd - potejto potato

Wrapsbröd, tunnbröd – potejto potato

Wrapsbröd, tunnbröd – potejto potato! Same same alltså. Jag väljer att kalla det nya brödet tunnbröd då det benämns så i receptet.

Båda recepten är glutenfria. Detta tunnbröd ger något fler bröd och majssmaken är inte lika framträdande. Istället får ris- och bovetemjöl en mer framträdande roll i smakpaletten. En mer neutral smak är en bra sammanfattning .De går att göra helt mejerifria då vätskan är vatten eller valfri vegetarisk mjölkdryck. Jag använde mig av rismjölk. Dels då jag hade det hemma, dels då det passar bra till rismjölet som ingår.

Resultatet blev ett riktigt vackert och tunt bröd. Magiskt gott! Nu blir det svårt att välja framöver. Vilken av favoriterna ska man välja?!

Glutenfria tunnbröd

Glutenfria tunnbröd

Glutenfria tunnbröd, 12-15 st

6 dl vatten eller vegetarisk mjölkdryck
2 msk neutral rapsolja
2 msk fiberhusk
2 dl rismjöl
2 1/2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
2 tsk honung
1 tsk havssalt

Blanda vätskan och olja i en bunke. Mät upp och blanda alla torra ingredienser för sig, rör snabbt ner vätskan. Rör om tills det blir en slät men lite klibbig deg. Låt vila i ca 15 minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela upp den i 12-15 bitar. Kavla försiktigt ut varje del till en rund kaka. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Grädda bröden direkt i en torr stekpanna i ca 2-3 minuter på varje sida tills kakan har fått en ljusbrun färg. Torka ur pannan med hushållspapper mellan varje bröd. Fortsätt grädda tills alla är klara. Låt svalna under bakduk. Fyll med en härlig blandning av godsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Annelie Eriksson skriver:

    Hej!
    Jag försökte mig på att baka tunnbrödet. Men blev som en pannkakssmet och inte en klibbig deg. Så jag fick hälla i mycket mer mjöl än det stod i receptet. O i princip omöjliga att kavla ut.
    Vad har jag gjort för fel? ?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Vad konstigt!!! Har aldrig hänt mig och jag bakar det minst en gång i månaden….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *