Falukorv och skärbönor

Vi hade lite potatismos över i kylen från tidigare i veckan. Till denna tog jag falukorv som jag tillagade i ugnen. Jag gjorde bara skåror i falukorven och hade på Johnnys senap. Jag blandade det färdiga potatismoset med lite riven mager ost och klickade ut runt korven. Sen in med allt i ugn på 200 grader i ca 30 min. Till maten gjorde jag iordning skärbönorna som kom med min ekolåda. Jag gjorde bönor med citronsmör och pinjenötter efter recept från ekolådans hemsida.

Maten smakade säkert jättegott. Alla åt med god aptit i alla fall, utom jag som mådde illa och fick 39 graders feber.

Falukorv, gratinerat mos och bönor

Falukorv, gratinerat mos och bönor

Bönor med citronsmör och pinjenötter, 2 portioner

ca 200 g bönor, t ex bryt-, vax- eller skärbönor
en bit purjolök, tunt skivad
1 msk smör
1 msk pinjenötter
ca 1 tsk färskpressad citronsaft
salt och nymalen svartpeppar

Ansa bönorna, d v s skär bort ändarna. Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Kyl de kokta bönorna i kallt vatten.

Fräs purjolöken i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt pinjenötterna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Vänd ner bönorna och låt dem bli varma. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Servera direkt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *