Falukorv och skärbönor
Vi hade lite potatismos över i kylen från tidigare i veckan. Till denna tog jag falukorv som jag tillagade i ugnen. Jag gjorde bara skåror i falukorven och hade på Johnnys senap. Jag blandade det färdiga potatismoset med lite riven mager ost och klickade ut runt korven. Sen in med allt i ugn på 200 grader i ca 30 min. Till maten gjorde jag iordning skärbönorna som kom med min ekolåda. Jag gjorde bönor med citronsmör och pinjenötter efter recept från ekolådans hemsida.
Maten smakade säkert jättegott. Alla åt med god aptit i alla fall, utom jag som mådde illa och fick 39 graders feber.
Bönor med citronsmör och pinjenötter, 2 portioner
ca 200 g bönor, t ex bryt-, vax- eller skärbönor
en bit purjolök, tunt skivad
1 msk smör
1 msk pinjenötter
ca 1 tsk färskpressad citronsaft
salt och nymalen svartpeppar
Ansa bönorna, d v s skär bort ändarna. Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. De ska vara mjuka och ha lite kärna kvar. Kyl de kokta bönorna i kallt vatten.
Fräs purjolöken i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt pinjenötterna och låt fräsa i ytterligare någon minut. Vänd ner bönorna och låt dem bli varma. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Servera direkt.
Senaste kommentarer