Soppa – underskattad mat?!

Jag har fortfarande flera gratiskuponger kvar på Kelda Soup in a cup och inte är jag ledsen över det direkt! Jag gillar verkligen dessa soppor. Innehållet i locket (nudlarna i Thai-soppan resp krutongerna i Tomat- och Sparrissoppan) kan jag dock vara utan. Inget fel på smaken men äter jag soppan hemma eller på jobbet stoppar jag hellre ner annat i min soppa.

Igår söndag åt vi en varsin soppa till lunch. Vi stekte upp några chorizokorvar och kyckling och la ned i sopporna. Jag och Filippa la även ner rivna morötter och kikärtor i vår soppa. Till soppan hade vi hårt bröd med hummus. Lunchen var verkligen, verkligen god. Det tyckte vi hela familjen.

Jag tycker soppa är en underskattad maträtt och vill lyfta fram fördelarna med den. Värmer gott kalla vinterdagar, passar både till förrätt, lunch och middag, kan kombineras på massor av sätt med olika ”fyllningar”, man kan komplettera med goda tillbehör på sidan om som tex smörgåsar, quesidellas, varma mackor, pannkakor, våfflor, etc etc.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *