En ovanligt vanlig fredagsmiddag

Som de flesta andra Svennebanan-familjer består våra fredagsmiddagar oftast av tacos, hamburgare, kyckling eller hämtmat. På fredagar vill man ha något lite festligare och mysigare än på veckans andra dagar. Man vill fira att arbetsveckan är över helt enkelt. Den här fredagens middag blev därmed av det ovanligare vanliga slaget.

Korv Storganoff och Kombucha

Middagen blev fredagstråkig, men ack så god och uppskattad – helt vanlig korv stroganoff med ris. Ingen gala och glamour över denna middagen direkt! Som sagt, mycket gott i all sin enkelhet och barnen uppskattade verkligen maten!

Lite glamour fick jag dock till det. Filippa skulle skjutsas till simning så någon alkohol kunde jag inte dricka. Istället fick det bli ett alldeles iskallt glas med Kombucha persika/granatäpple. Den var verkligen god! Min favorit så här långt!

Korv Stroganoff, 4-5 port

800 g falukorv
1 gul lök
5 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, paprikapulver

Skiva korven. Hacka löken. Fräs falukorven i lite smör. Låt löken fräsa med några minuter. Krydda. Häll på tomatpuré och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Häll i grädden och koka upp. Servera med ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.