Frasiga pannkakor
Jag älskar pannkakor! Vanlig pannkaka, proteinpannkaka,GI pannkaka, bananpannkaka, mungbönspannkaka,ugnspannkaka, fläskpannkaka, kokos- och limeplättar etc. Idag gjorde jag extra frasiga pannkakor som blev helt magiskt goda! Frasiga pannkakor passar lika bra att servera på brunch, till lunch, mellanmål, dessert eller middag.
Hemligheten bakom att få pannkakorna sådär härligt frasiga är att ha i lite kolsyrat vatten i smeten. Precis som för frasvåfflor! Servera med sylt, grädde, glass eller kvarg.
Frasiga pannkakor
6 dl lättmjölk
1/2 dl kolsyrat vatten
3 st ägg
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1/2 tsk salt
Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen i smeten. Låt smeten svälla i ca 30 minuter. Tillsätt det kolsyrade vattnet precis innan du ska steka pannkakorna för att få en extra fluffig smet.
Senaste kommentarer