Frasiga pannkakor

Frasiga pannkakor

Frasiga pannkakor

Jag älskar pannkakor! Vanlig pannkaka, proteinpannkaka,GI pannkaka, bananpannkaka, mungbönspannkaka,ugnspannkaka, fläskpannkaka, kokos- och limeplättar etc. Idag gjorde jag extra frasiga pannkakor som blev helt magiskt goda! Frasiga pannkakor passar lika bra att servera på brunch, till lunch, mellanmål, dessert eller middag.

Hemligheten bakom att få pannkakorna sådär härligt frasiga är att ha i lite kolsyrat vatten i smeten. Precis som för frasvåfflor! Servera med sylt, grädde, glass eller kvarg.

Knepet är att ha i kolsyrat vatten.

Knepet är att ha i kolsyrat vatten.

Frasiga pannkakor

6 dl lättmjölk
1/2 dl kolsyrat vatten
3 st ägg
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1/2 tsk salt

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen i smeten. Låt smeten svälla i ca 30 minuter. Tillsätt det kolsyrade vattnet precis innan du ska steka pannkakorna för att få en extra fluffig smet.

Hetta upp en stekpanna och grädda pannkakorna i smör tills de får en gyllene färg på båda sidor. Servera med sylt, grädde, glass eller kvarg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *