Morbergs kalops i Crock Pot Express

Morbergs kalops i Crock Pot Express

Morbergs kalops i Crock Pot Express

Ni är många som uppskattar och gillar mina recept, det tackar jag verkligen för! Ett av mina mest klickade är utan tvekan Morbergs kalops i Crock Pot. Inte konstigt med tanke på hur god denna rätt är. Den är verkligen magisk! Den tar ju ett tag att laga, dvs minst 6 h på slow. Jag har därför testat att laga denna i min Crock Pot Express Multicooker. Helt enkelt Morbergs kalops i Crock Pot Express.

Allt som behövs till Morbergs Kalops.

Allt som behövs till Morbergs Kalops.

Börja med att bryna köttet.

Börja med att bryna köttet.

Jag bryner även grönsakerna några minuter.

Jag bryner även grönsakerna några minuter.

I med övriga ingredienser och förslut locket.

I med övriga ingredienser och förslut locket.

Opsis kalopsis. Bra mat för stora och små, men glöm för jösse namn inte att köttet ska koka tills det trillar av pinn. Men i detta fall behövdes det verkligen inte. Tryckkokaren gav utan tvekan samma goda smak och samma möra kött som 6 timmar eller längre på slow. Så fantastiskt gott och så praktiskt! Älskar´t!

Helt galet gott!

Helt galet gott!

Jag älskar enkelheten i en kalops.

Jag älskar enkelheten i en kalops.

Per Morbergs kalops i Crock Pot Express, 4-6 port

800 g grytbitar av nötkött
2 gula eller röda lökar
3 morötter
3 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
ljust redningsmjöl
salt och vitpeppar

Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Ta bort locket från din Crockpot Express och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in 10 minuter. Låt den värmas upp. Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn dom väl i omgångar i smör i kokkärlet. Tillsätt lök , morot, kalvfond, vatten, mortlad kryddpeppar och lagerblad. Krydda med salt och peppar. Försegla locket och tillaga köttet på MEAT/STEW-funktionen i 30 minuter. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar. Vispa ev ner lite redningsmjöl, sätt på BROWN/SAUTÈ och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

7 svar

  1. Zuzannezz skriver:

    I receptet där du skriver hur du gör….så nämner du kyckling ?? Skrivit fel ?

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Hahaha, att ingen sett det förut! Står ju fel!! Ändrar direkt! Tack!!!

  3. Maria Svensson skriver:

    Är det verkligen bara 1 dl vatten + 2 msk kalvfond?

  4. Jessica Sundberg skriver:

    Jag föredrar det så då jag tycker att köttet släpper tillräckligt mycket vätska för att få en rejäl mängd sås. Andra kör på 5 dl vatten men jag skulle då öka även mängden kalvfond. Det hela beror på hur mycket ”sås” man vill ha.

  5. Lena skriver:

    Har du ett tips på hur lång tid det bör gå i express med älg i stället för nötkött?

  6. Jessica Sundberg skriver:

    Hej, Har faktiskt ingen aning. Borde gå på samma tid? Kram!

  7. Lena skriver:

    Jag tog 40 minuter i stället för 30 med älgkött. Blev perfekt mört! Kalops på älg på 1 timme! ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *