Morbergs kalops i Crock Pot Express
Ni är många som uppskattar och gillar mina recept, det tackar jag verkligen för! Ett av mina mest klickade är utan tvekan Morbergs kalops i Crock Pot. Inte konstigt med tanke på hur god denna rätt är. Den är verkligen magisk! Den tar ju ett tag att laga, dvs minst 6 h på slow. Jag har därför testat att laga denna i min Crock Pot Express Multicooker. Helt enkelt Morbergs kalops i Crock Pot Express.
Opsis kalopsis. Bra mat för stora och små, men glöm för jösse namn inte att köttet ska koka tills det trillar av pinn. Men i detta fall behövdes det verkligen inte. Tryckkokaren gav utan tvekan samma goda smak och samma möra kött som 6 timmar eller längre på slow. Så fantastiskt gott och så praktiskt! Älskar´t!
Per Morbergs kalops i Crock Pot Express, 4-6 port
800 g grytbitar av nötkött
2 gula eller röda lökar
3 morötter
3 msk smör
2 msk kalvfond
1 dl vatten
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
ljust redningsmjöl
salt och vitpeppar
Skala och klyfta löken. Skala och skiva morötterna. Ta bort locket från din Crockpot Express och välj BROWN/SAUTÉ-funktionen. Ställ in 10 minuter. Låt den värmas upp. Krydda köttbitarna med salt och peppar och bryn dom väl i omgångar i smör i kokkärlet. Tillsätt lök , morot, kalvfond, vatten, mortlad kryddpeppar och lagerblad. Krydda med salt och peppar. Försegla locket och tillaga köttet på MEAT/STEW-funktionen i 30 minuter. Låt enheten naturligt släppa ut trycket under 15 minuter efter tillagningen. Släpp försiktigt ut eventuellt kvarvarande tryck innan du öppnar. Vispa ev ner lite redningsmjöl, sätt på BROWN/SAUTÈ och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Smaka av. Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.
I receptet där du skriver hur du gör….så nämner du kyckling ?? Skrivit fel ?
Hahaha, att ingen sett det förut! Står ju fel!! Ändrar direkt! Tack!!!
Är det verkligen bara 1 dl vatten + 2 msk kalvfond?
Jag föredrar det så då jag tycker att köttet släpper tillräckligt mycket vätska för att få en rejäl mängd sås. Andra kör på 5 dl vatten men jag skulle då öka även mängden kalvfond. Det hela beror på hur mycket ”sås” man vill ha.
Har du ett tips på hur lång tid det bör gå i express med älg i stället för nötkött?
Hej, Har faktiskt ingen aning. Borde gå på samma tid? Kram!
Jag tog 40 minuter i stället för 30 med älgkött. Blev perfekt mört! Kalops på älg på 1 timme! ??