Fiskmiddag serverad
Visst är det smidigt med maträtter som i princip lagar sig själva?! Att bara lägga upp råvororna på en plåt, krydda efter smak och tycke och sedan ta ut härligheten ur ugnen en stund senare och vips, maten är klar! Bara att komplettera med någon sås och grönsaker.
Precis så lättlagad mat blev kvällens middag. Jag la färsk lax och klyftad sötpotatis på en stor plåt. Laxen kryddades med salt, peppar, dill och citronsaft. Sötpotatisen kryddades med fingsalt och timjan. Ingen olja behövdes ringla över sötpotatisen då laxen avger tillräckligt med fett/olja. In i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Pling – klart! Gräddfil, thai chili-sås och grönsaker blev våra komplement. Hur gott som helst!
Sötpotatis är, trots namnet, inte någon potatis utan en ört. Den är fullproppad med antioxidanter vilket gör den till ett bättre val jämfört med vanlig potatis. Den är rik på vitamin E, C och betakaroten och mineraler som järn, koppar, kalium och folat. Sötpotatisen klassas som en super fruit. Sammantaget ett mycket bra livsmedel som inte bara är riktigt gott utan även gör oss gott. Kan inte bli bättre!
Här blir det nog också fisk ikväl kram Diana