Fiskmiddag serverad

Visst är det smidigt med maträtter som i princip lagar sig själva?! Att bara lägga upp råvororna på en plåt, krydda efter smak och tycke och sedan ta ut härligheten ur ugnen en stund senare och vips, maten är klar! Bara att komplettera med någon sås och grönsaker.

Precis så lättlagad mat blev kvällens middag. Jag la färsk lax och klyftad sötpotatis på en stor plåt. Laxen kryddades med salt, peppar, dill och citronsaft. Sötpotatisen kryddades med fingsalt och timjan. Ingen olja behövdes ringla över sötpotatisen då laxen avger tillräckligt med fett/olja. In i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter. Pling – klart! Gräddfil, thai chili-sås och grönsaker blev våra komplement. Hur gott som helst!

Sötpotatis är, trots namnet, inte någon potatis utan en ört. Den är fullproppad med antioxidanter vilket gör den till ett bättre val jämfört med vanlig potatis. Den är rik på vitamin E, C och betakaroten och mineraler som järn, koppar, kalium och folat. Sötpotatisen klassas som en super fruit. Sammantaget ett mycket bra livsmedel som inte bara är riktigt gott utan även gör oss gott. Kan inte bli bättre!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Här blir det nog också fisk ikväl kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.