Minivästerbottenspaj
Ett av våra favorittillbehör till en god köttbit är frasiga kroketter. Ett recept hämtat från programmet Halv åtta hos mig som vi följer hela familjen. Efterrätten Vita nätter i Sankt Petersburg går inte heller av för hackor och inte lövbiffsgrytan. Nu har jag testat att laga ytterligare en rätt, förrätten Minivästerbottenspaj. Västerbottenpaj i sig är gott och i miniformat nästan ännu godare. Nu toppade inte jag pajerna med något men kan tänka mig att lite gräddfil/creme fraiche och en klick löjrom eller räkor som i receptet skulle höja förrätten ännu ett snäpp. I vilket fall, en förrätt vi garanterat kommer laga till igen!
Har justerat receptet något men följ gärna ursprungsreceptet om ni känner för det!
Minivästerbottenspaj, 4 st
1,5 dl vetemjöl
80 g smör
1 msk kallt vatten vid behov
100 g riven Västerbottenost
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
salt, peppar
Nyp ihop mjöl, smör och tillsätt vatten vid behov. Tryck ut degen i 4 små pajformar och ställ i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 200 grader. Picka pajskalet med gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar. Ha i osten. Häll ner i de förgräddade pajskalen. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
Senaste kommentarer