Fläskgryta från Louisiana
Nu var det länge sedan jag delade recept här på bloggen. Konstigt egentligen, för jag har på sistone lagat minst en ny rätt varje vecka och familjen har jublat. Inte så konstigt då jag gått all in på favoriten asiatiskt, serverat med nudlar eller ris kokat i Crockpot. Får återkomma med recepten helt enkelt och inte minst återkomma till ris kokat i Crockpot. Kommer aldrig mer laga ris på annat sätt. Till och med godare än riset man får på asiatiska restauranger. Men åter till anledningen att jag nu lägger ut ett recept. I veckan lagade jag Fläskgryta från Louisiana som verkligen var bland det godaste jag ätit på länge. Definitivt godaste grytan jag ätit på superlänge! Jag valde att göra den i Crockpot men det går lika bra i en gryta på spisen.
Den här grytan bara måste ni laga till! Kryddig gryta med fläskkarré, rotfrukter och majs. God och värmande helgmiddag eller vilken grå och trist vardagskväll som helst!
Fläskgryta från Louisiana, 4 portioner
1 tsk salt
1 tsk sellerisalt
1 tsk vitlökssalt
2 tsk mald ingefära
0,5 tsk nymald svartpeppar
600 g benfri fläskkarré
150 g sötpotatis
2 förkokta majskolvar
1 hel vitlök
1 röd chilifrukt
2 gula lökar
1 morot
120 g bacon
400 g konserverade körsbärstomater eller krossade tomater
3 msk rödvinsvinäger
4 msk mörk sirap
1,5 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
1 lagerblad
Blanda salt, sellerisalt, vitlökssalt, ingefära och svartpeppar. Putsa fläskkarrén och skär den i grytbitar. Vänd bitarna i kryddblandningen och se till att det fördelas jämt. Skala och skär sötpotatisen i 8 bitar. Dela majskolvarna i totalt 8 bitar. Skär hela vitlöken i två halvor, kärna ur och finhacka chilifrukten, skala och klyfta de gula lökarna och skala och skär grovt moroten.
Skär bacon i småbitar och stek dem krispiga, i en stekpanna eller i Crockpot-grytan för de modeller som klarar detta. Lyft ur baconet och lägg åt sidan till senare. Bryn fläskkarrébitarna i baconfettet till riktigt fin färg runt om. Tillsätt alla grönsaker och rotsaker. Låt fräsa i några minuter. Lägg över allt i Crockpot-grytan och sätt den på tillagningsenheten. Häll sedan ner vinäger, sirap, vatten, fond och de konserverade tomaterna i grytan. Lägg ned bacon och lagerblad. Sätt på locket och gå på låg effekt i ca 6-8 h beroende på vilken modell på Crockpot du har. Köttet ska bli riktigt mört men inte pulled. Smaka av med salt och kanske en skvätt vinäger. Servera sedan härligheten med kokt ris.
Senaste kommentarer