BreOliv från Zeta

Vem blir inte glad av att mötas av en grön ballong?!

Vem blir inte glad av att mötas av en grön ballong?!

En grön ballong OCH fantastiska produkter - oslagbar kombo!

En grön ballong OCH fantastiska produkter – oslagbar kombo!

Dags att packa upp det oväntade men mycket uppskattade budet!

Dags att packa upp det oväntade men mycket uppskattade budet!

När jag kom hem i fredags möttes jag av en oväntad grön ballong. Vem blir inte glad av en grön ballong?! Och det var inte bara en grön ballong som väntade på mig. Det var även senaste nyheten från ett av mina favoritmärken, BreOliv från Zeta.

BreOliv och massa fina delikatesser från DeliDiLuca och Gateau.

BreOliv och massa fina delikatesser från DeliDiLuca och Gateau.

BreOliv är ett vegetabiliskt fett som består av olivolja, fett från sheanötter, vatten och lite salt. That’s it. Det är fettet från sheanötterna som gör den fast i konsistensen och gör det möjligt att bre sin macka som vanligt men med den nyttigare olivoljan. Medelhavskost har ofta lyfts fram som ett bra val. Den ut på att äta mycket frukt, grönsaker, fisk, vitt kött, nötter, fullkorn, nyttiga fetter och mindre av onyttiga fetter och rött kött. Olivolja ska man äta mycket av, det är bra för hälsan. Kan man nu ha den på mackan har vi mycket att vinna.

Perfekt på en bit färsk baguette till middagen.

Perfekt på en bit färsk baguette till middagen.

Smaken då. Man ska inte förvänta sig den klassiska Bregott- eller smörsmaken. BreOliv smakar som en fin olivolja smakar. Väldigt gott tycker jag. Jag var tveksam till om den skulle fungera på morgonmackorna med goda pålägg men tji fick jag. Det smakade jättegott! Passar fint med alla sorters bröd och pålägg som jag har prövat hittills. Allra godast på den färska baguetten och knäcket, båda från Gateau. Gärna med extra flingsalt ovanpå för er som jag liksom älskar salt! En sak till. Osten jag fick med i budet – bland den godaste osten jag ätit ever!

Lördagsfrukost hos familjen Sundberg ser ofta ut så här, dvs framdukad på köksbänken och bärs sedan in i vardagsrummet!

Lördagsfrukost hos familjen Sundberg ser ofta ut så här, dvs framdukad på köksbänken och bärs sedan in i vardagsrummet!

Min lördagsfrukost med frallor från Petrus bageri, BreOliv och goda pålägg. En stor kopp te såklart!

Min lördagsfrukost med frallor från Petrus bageri, BreOliv och goda pålägg. En stor kopp te såklart!

Både jag, Mattias och Filippa gillade verkligen BreOliv. Gustaf däremot som inte gillar saker som inte smakar ”som de alltid har gjort” tyckte inte den var god…

Fräsch och god bönröra

Fräsch och god bönröra

Jag testade även att göra bönröran som finns på Zetas hemsida som man kan använda som spread, dipp till grönsaker, som ”sås” etc. Det var en riktig höjdare. Älskar den fräscha smaken och tuggmotståndet från bönorna och solrosfröna. Mycket godare än traditionell hummus.

Bästa förrätten med knäcke, ostar och lufttorkad skinka.

Bästa förrätten med knäcke, ostar och lufttorkad skinka.

Jag har verkligen inget negativt att säga om nyheten. Det är en produkt jag gärna kommer vilja fortsätta att köpa. Priset är den enda invändning jag har. BreOliv kommer kosta ca 45 kr för 200 g. Det är mycket pengar. Till ett paket BreOliv behövs olivolja som motsvarar knappt 1 liter (800 g) oliver. Oliver är en dyr råvara i jämförelse med exempelvis raps och fettet från shea är ännu dyrare. Så viss förståelse får man ha. Jag tycker det kan vara värt att satsa på hälsan och då får man många gånger gräva lite extra i plånboken.

BreOliv får fem sunda av fem!

Vegansk bönröra.

Vegansk bönröra.

Bönröra

1/2 frp skölda och avrunna Cannellinibönor, 380 g
1/2 dl solrosfrön
1/4 liten rödlök, finhackad
3 msk Zeta BreOliv
3 msk Zeta Kapris små
3 smk färsk persilja, hackad
3 msk saft av citron
1/2 tsk flingsalt

Lägg samtliga ingredienser till bönröran i en matberedare och mixa med korta intervaller ett par gånger. Röran ska vara grovhackad, inte helt slät. Klart!

*** Inlägget baseras på produktprover som jag inte hade en aning om skulle komma hem till mig. Samtliga ord, åsikter och bilder är mina egna och jag får inget för att skriva detta. Jag älskar Zetas produkter och köper ofta hem dessa. BreOliv var ruggigt gott och kombinationen bra för hälsan+gott=fem sunda av fem! ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *