Korvgrillning och utflyktstips


En gång är ingen gång, två gånger är en tradition! Jag pratar om korvgrillning och utflyktstips. Vi åker alltid iväg över jul till fjällen och åker skidor på längden och tvären och stannar därför hemma på sportlovet. Förra årets mysiga utelunch tillsammans med barnen vid Görvälns naturreservat blev enormt uppskattat och en succé vi gärna gör om. Det är så enkelt. Bara packa tändstickor eller tändare, valfri korv, pinnbröd/korvbröd, senap, ketchup, dryck och gifflar till efterrätt och ge sig iväg. På plats finns sedan resten av det man behöver, i form av utplacerade grillplatser och ved som kommunen fyller på varje vecka.


Vi tog en härlig promenad längs Mälaren innan vi tände upp elden. Otroligt vackert runt vattnet! Solen sken och spred värme. Resten av värmen kom från elden, maten och våra glada själar! Superdupermysigt och ett perfekt avbrott från vardagen!

Pinnbröd, ca 6-8 st
3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg i en plastpåse och ta med i packningen. Dela degen i 6-8 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på täljade träpinnar. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ät och njut!
Senaste kommentarer