Korvgrillning och utflyktstips

Korvgrillning och utflyktstips
Korvgrillning och utflyktstips
Så enkelt men så mysigt och gott!
Så enkelt men så mysigt och gott!

En gång är ingen gång, två gånger är en tradition! Jag pratar om korvgrillning och utflyktstips. Vi åker alltid iväg över jul till fjällen och åker skidor på längden och tvären och stannar därför hemma på sportlovet. Förra årets mysiga utelunch tillsammans med barnen vid Görvälns naturreservat blev enormt uppskattat och en succé vi gärna gör om. Det är så enkelt. Bara packa tändstickor eller tändare, valfri korv, pinnbröd/korvbröd, senap, ketchup, dryck och gifflar till efterrätt och ge sig iväg. På plats finns sedan resten av det man behöver, i form av utplacerade grillplatser och ved som kommunen fyller på varje vecka.

Pinnbröd är riktigt gott!
Pinnbröd är riktigt gott!
Det var soligt och ganska skönt!
Det var soligt och ganska skönt!

Vi tog en härlig promenad längs Mälaren innan vi tände upp elden. Otroligt vackert runt vattnet! Solen sken och spred värme. Resten av värmen kom från elden, maten och våra glada själar! Superdupermysigt och ett perfekt avbrott från vardagen!

Isen håller på att smälta så var försiktig!
Isen håller på att smälta så var försiktig!

Pinnbröd, ca 6-8 st

3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg. Lägg i en plastpåse och ta med i packningen. Dela degen i 6-8 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på täljade träpinnar. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *