För att smakerna stått till sig
Igår var det så dags att äntligen få njuta av helgens långkok. I över tre timmar fick en mustig chili con carne gjord på högrev stå och puttra på spisen. Sedan fick grytan stå till sig ett par nätter i kylen. Smakerna satte sig riktigt ordentligt på dessa dagar och resultatet blev nom-nom-nom! Köttet fullständigt föll i sär och vilken smaksymfoni! Det enda som kändes lite udda var att det inte var några bönor i chilin. Det brukar det väl nästan alltid vara annars?!
Vi avnjöt grytan tillsammans med hembakat naan-bröd (två var fick vi) med smör och ost samt grönsaker. Underbart!
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Senaste kommentarer