Höst- och julnyheter i brödhyllan

Så var hösten och den annalkande vintern här. I Stockholm varnar meteorologerna för omfattande snöfall till helgen. Hur länge snön kommer att ligga kvar är dock mycket oklart. Kul för barnen, mindre kul kanske för oss vuxna. Vi har bokat tid för däckskifte till nästa vecka. Gäller att vara ute i god tid!

Som ett tecken på den nya årstiden kommer som vanligt olika matproducenter med spännande nyheter i butikerna. Brödföretaget Pågen är ett av dessa. Som medlem i Pågens brödpanel får jag möjlighet att pröva säsongens brödnyheter i samband med att de kommer ut i butik. Idag fick jag hem en stor låda med höstens och julens nyheter.

Den här gången lanserar Pågen två nya rostbröd. Rostbröden är framtagna särskilt med tanke på de många små svenska hushållen. Sverige är nämligen ett av världens singeltätaste land med 2,3 miljoner singelhushåll. Bröden kommer i smakerna Pågen Surdegstoast med svartpeppar och salt och Pågen Vallmotoast med havssalt. Det speciella och unika med dessa bröd, förutom de nya smakerna, är att förpackningarna är mindre än övriga produkter. Man vill nämligen att även de små hushållen ska hinna äta upp och slippa slänga överblivet bröd som hunnit bli gammalt. Det mår både vi och naturen bra av!

Dessutom lanserar Pågen två julnyheter med pepparkakssmak – Pågen Gifflar Gingerbread och Krisprolls Gingerbread. Två storsäljare som alltså kläs i julskrud!

Pågen Gifflar är Sveriges mest köpta fikabröd och nu kompletteras julvarianten Pågen Gifllar Saffran alltså med gifflar med smak av pepparkaka.

Att dessutom smaksätta de populära skorporna Krisprolls med pepparkakssmak känns som ett nytt, modernt grepp från Pågens sida. Jag har aldrig hört talas om skorpor med pepparkakssmak innan men nu äntligen ska jag få testa på!

Det ska bli spännande att testa dessa nya bröd och recension kommer allt efter som!


          
        

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.