Kycklinglårfilé med prosciutto & salvia

Kvällens middag blev ett test av Kronfågel DELi kycklinglårfilé med prosciutto & salvia. Till kycklingen serverade jag en delikat rotfruktslåda.

Rotfruktslådan gjorde jag ganska mycket på känn. Jag grovrev ett par palsternackor, ett par morötter, en kvarts rotselleri och en stor rödbeta och la allt detta i en ugnsfast form. Jag blandade 1 1/2 dl matlagningsgrädde, 1 dl riven smakrik ost, salt och peppar, hällde denna blandning över rotsakerna och blandade allt. Jag ville inte krydda mer eftersom kycklingen redan var kryddad och smakrik i sig. In i ugnen i på 225 grader i ca 25 minuter tills rotsakerna var mjuka.

Resultatet blev en mycket höstig, välsmakande middag där smakerna från kycklingen och rotfrukterna harmoniserade väl med varandra.

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *