Frasiga kroketter på potatis och västerbottensost

Frasiga kroketter på potatis och västerbottensost
Frasiga kroketter på potatis och västerbottensost

Nu ska ni få receptet på världens godaste tillbehör till en köttbit av fin kvalité. Passar säkert lika bra till ett vegetariskt alternativ, fisk, fågel eller som drinktilltugg, snacks eller tapas. Perfekt till nyårsfirandet eller närhelst man vill äta något lite godare! Det är frasiga kroketter på potatis och västerbottensost.

Ja ni hör ju själva, det kan ju inte bli annat än jättegott! Ni måste testa! Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. 

Tips till nyår!
Tips till nyår!

För att laga potatiskroketter behöver man ett ganska fast potatismos som grund. Man kan även laga kroketter om det finns mos över efter en annan måltid.

Vita nätter i Sankt Petersburg
Vita nätter i Sankt Petersburg

Varför inte servera efterrätten Vita nätter i Sankt Petersburg till dessert?!

Frasiga kroketter på potatis och västerbottensost, 4 pers

1 kg fast potatis
200 g västerbottensost
150 g smör
2 ägg
2 dl pankoströbröd
2 dl vetemjöl
salt
frityrolja till fritering

Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt västerbottensost och smör. Smaka av med salt och peppar (det krävs oftast mer salt än man tror). Låt moset kallna. Forma bollar efter önskad storlek. Panera först i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och rulla slutligen bollarna i panko. Friteringen sker precis innan serveringen. Värm oljan till 180–190˚C och fritera bollarna tills de fått en gyllene färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

  1. Hannas krypin skriver:

    Men åh! Det låter verkligen underbart gott. Med västerbottenost kan det ju knappast bli fel!

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Dom är verkligen supergoda! Visst, det är lite pyssel men så värt!!!

  3. Jessica Sundberg skriver:

    Nej, verkligen inte! Sååå goda! Funderar på att riva mozarella nästa gång istället för västerbotten för att få det ännu mer krämigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.