Fröknäcke med rotfrukter

Fröknäcke med rotfrukter

Fröknäcke med rotfrukter

Det är en hel del bloggare som fått pressutskick från Risenta med deras senaste nyheter. Jag är tyvärr inte en av dessa trots att jag älskar deras produkter! I vilket fall. Flera av de som fått hem och testat har verkligen hyllat Risentas fröknäcke med rotfrukter. Fantastiskt gott verkar vara den gemensamma nämnaren. Det är en bakmix som innehåller 50% fröer och kärnor, 10% rotfrukter, majs- och bovetemjöl. Man blandar bara bakmixen med olja och vatten, kavlar ut, gräddar, och kan sedan njuta av nybakat, knaprigt och välsmakande fröknäcke.

Enkelt att röra ihop och lätt att platta ut på plåten.

Enkelt att röra ihop och lätt att platta ut på plåten.

Ja, ni hör. Hur kan man låta bli att tycka detta låter spännande?! Jag kunde i alla fall inte göra annat än köpa hem bakmixen. En påse ger två plåtar knäcke. Priset per påse ligger på runt 45 kronor. Orimligt dyrt om ni frågar mig. Det går enkelt, och till ett mycket lägre pris, att blanda sitt eget fröknäcke. Men jag ville ju testa och då fick jag betala vad det kostar. Jag får ju faktiskt en i princip komplett påse vars innehåll bara är att baka ut så jag betalar för andras arbete och min egen lathet.

Efter 15 minuter tar man ut och skär brödet innan det gräddas ytterligare 45 minuter.

Efter 15 minuter tar man ut och skär brödet innan det gräddas ytterligare 45 minuter.

Brödet är lätt och smidigt att röra ihop och det är enkelt att få smeten platt och fin på plåten. Det enda man behöver göra är att passa på brödet under slutet av gräddningstiden. Det ska vara välgräddat men inte bränt. Det kan gå snabbt så försök ha koll.

Beroende framkallande fröknäcke!

Beroende framkallande fröknäcke!

Galet gott!

Galet gott!

Efter ca 1 timme är brödet klart. Mina blev gyllene och vackra. Och smaken! Ja, de var precis så goda som alla skriver. Helt oemotståndliga. Jag kunde inte sluta äta. Beroendeframkallande! De funkar lika bra till frukost, mellis, kvällsmål eller snacks. Vi hade gäster hemma på kvällen och de instämmer också i hyllningskören. Brödet tog slut på ett nafs. Jag var tvungen att köpa en ny mix när jag handlade igår och idag bakade jag min andra omgång! Bra jobbat Risenta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *