Frukost i världsklass

Frukost i världsklass!

Frukost i världsklass!

Det är inte var dag man får njuta av frukost i världsklass. Men när man väl får ser jag till att äta av allt och njuta av varenda tugga! Idag var jag inbjuden av Gastronomi Sverige för att få minlga med Sveriges kockelit och äta frukost skapad och serverad av inga mindre än några av medlemmarna i det svenska Bocuse d’Or-teamet med Sveriges representant Sebastian Gibrand och coach Tommy Myllymäki.

Här är det kök där kockarna tränar inför Bocuse d'Or.

Här är det kök där kockarna tränar inför Bocuse d’Or.

Stjärnkockar vart man än vänder sig!

Stjärnkockar vart man än vänder sig!

Bocuse d’Or, eller Kock-VM som det kallas i folkmun, är världens mest prestigefulla tävling för kockar. Årets upplaga går av stapeln i Lyon den 29–30 januari 2019. Sveriges kandidat är Sebastian Gibrand med veteranen Tommy Myllymäki som coach (Gustav Leonhardt är commis och Albin Edberg är assisterande coach). Tillsammans med ett smakteam från Svenska Bocuse d’Or Akademien (Markus Aujalay, Adam Dahlberg, Jonas Dahlbom samt Akademiens President Henrik Norström) ska de skapa världens godaste rätter.

Delar av Team Sweden.

Delar av Team Sweden.

Redan nu är träningen i full gång. Den svenska satsningen är större än någonsin vad gäller resurser och träningsmöjligheter och laget strävar naturligtvis för att ta hem segern! Laget ser till att hålla kropp (motion och bra kost) och knopp (mental träning) i form. Självklart läggs mycket tid på att provlaga den mat som senare ska presenteras i Lyon. Det är träna, träna, träna som gäller.

Sebastian Gibrand med veteranen Tommy Myllymäki som coach.

Sebastian Gibrand med veteranen Tommy Myllymäki som coach.

Håller maten de kommer att presentera i Lyon samma klass som frukosten jag fick njuta av denna morgon har de segern som i en liten ask! Det var bland det godaste jag ätit. Visst, det säger jag jämnt men det här lever verkligen upp till det. En krämig, smörig omelett med massor av äkta tryffel – helt enkelt to die for. Lite mer salt hade dock inte skadat, säger jag som älskar salt, hehe! En rågbrödmacka med lagrad ost, salami från Lyon och så min svaga punkt, croissant. En helt nybakad, frasig, smörig croissant fylld med skinka, också den från Lyon, och tomat. Dog croissant-döden, mums! Vi fick också något smoothie-liknande som smakade kardemumma (?) men den var inget för mig.

Magisk tryffelomelett!

Magisk tryffelomelett!

Jag är svag för croissanter och dessa var något utöver det vanliga!

Jag är svag för croissanter och dessa var något utöver det vanliga!

Tänk om varje dag kunde börja så här!

Tänk om varje dag kunde börja så här!

Nu håller vi tummarna för Team Sverige! Må det bästa laget vinna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *