Korvish och Järpish med hälften grönsaker, hälften kött

Korvish och Järpish med hälften grönsaker, hälften kött

Korvish och Järpish med hälften grönsaker, hälften kött

Som jag skrivit tidigare råder en stark vegotrend i Sverige och stora delar av västvärlden. Vi vill äta mer vegetariskt och mer grönsaker. Både av hälso- och klimatskäl. Den gröna trenden har också spritt sig till charkprodukternas magiska värld. Förut innebar hög kötthalt i en charkprodukt, typ korv eller färsbiff, högre kvalitet och status. Nu fylls produkterna med nyttiga grönsaker, rotfrukter och bönor och kötthalten känns längre inte lika relevant. Nu kommer Korvish och Järpish med hälften grönsaker, hälften kött.

Korvish kommer i tre spännande smaker

Korvish kommer i tre spännande smaker

Järpish kommer i två varianter

Järpish kommer i två varianter

På årets korvfestival fick jag första gången smaka Scans senaste nyheter Korvish och Järpish. Båda är fullproppade med svenskt kött och svenska grönsaker som ärtor, bönor och rotfrukter. Hur smart som helst om ni frågar mig. Ett perfekt gott och trevligt sätt att få i sig mer grönt. På Scans hemsida finns massor av inspirerande recept som har tagits fram för dessa produkter. Till helgen tänkte jag laga till en av dessa. Det får bli en snabblagad, fräsch järpishpasta. Pasta går hem både hos stor och liten så jag hoppas att rätten kommer att göra succé!

Pasta Järpish

Pasta Järpish

Allt som behövs för en grön(are) pastarätt

Allt som behövs för en grön(are) pastarätt

Pasta Järpish con limone – het pasta med tomater och sugarsnaps, 4 port

1 pkt Scan Järpish Rotfrukt
3 msk olivolja
1 klyfta finhackad vitlök
1 st tunt skivad chili
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl färdig tomatsås
200 g halverade cocktailtomater
200 g sugarsnaps
10 blad basilika grovriven
1 st citron pressad
salt
peppar

4 port Gemelli eller Penne Rigate

Hetta upp en panna med olivolja och fräs vitlöken och chili, lägg sen i järpisharna, stek med i några minuter. Slå på vitt vin, koka upp och häll på tomatsås, koka upp, smaka av med salt och peppar. Vänd i cocktailtomater, sugarsnaps och den nykokta pastan. Lägg upp och toppa med basilika och nyrivet citronskal.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *