Löpning i Central Park

Manhattan runt på cykel kom som nummer ett på min lista av de upplevelser vi har från New York. Som god tvåa kommer våra morgonjoggingturer i Central Park.

Tre av fem morgonar gick vi ut och sprang. Vi var ute tidigt, runt halv sju-sju. Solen var precis på väg upp vid husens horisont. Det var lagom varmt i luften. De flesta morgnar sprang vi bara i shorts och tunn tröja. Inga bilar får köra i parken (endast mellan 8-10) så det enda som hördes var fågelkvitter. Det var ganska många löpare ute och fullt med cyklister på racercyklar som körde runt, runt. Träden var i full blom (bland annat körsbärsträden), blommande blommor i rabatterna, gröna gräsmattor. Det doftade vår!

Jag vet inte hur långt det är avståndsmässigt att springa ett varv runt parken men det tog mig ca 45 minuter, så någonstans mellan 8-10 km antar jag då jag jag sprang i ett ganska lugnt tempo. Perfekt längd på en morgonjogg.

Jag fullkomligt älskade dessa joggingturer. Det var så underbart. Alla intryck man fick! WOW!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *